Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Treasure Hunter: Metal Detecting Sandals.

Je ziet ze weleens het strand afstruinen met een metaaldetector, op zoek naar munten of andere metalen objecten. Uiteraard in de hoop om iets bijzonders te vinden wat veel waarde heeft. Door de jaren heen zijn de metaaldetectors moderner geworden en dat blijkt wel als we kijken naar de Treasure Hunter, een nieuw project op Kickstarter. Met deze nieuwe uitvinding hoef je niet meer met een traditionele metaaldetector in je hand rond te lopen, maar is de technologie verwerkt in de zool van het schoeisel. Er wordt contact gemaakt met de bijbehorende app en wanneer je over metaal loopt, dan zal je via de app of via je koptelefoon een signaal krijgen zodat je weet dat er iets is gedetecteerd. Hierdoor heb je je handen vrij en kan je eenvoudig rondlopen.

De Treasure Hunter is beschikbaar als Fast Finder of Sand’s Worker in de vorm van een slipper waarbij de technologie in de zool is verwerkt. Deze zijn ideaal voor op het strand en vallen niet zo erg op, los van het feit dat ze oranje zijn en een powerknop aan de zijkant van de zool hebben zitten. Het verschil tussen beide modellen is de accu en de sterkte van de detector. De Fast Finder kan tot 20 centimeter diep zoeken en de Sand’s Worker gaat tot 30 centimeter. Voor de ruigere ondergrond zoals bossen kan je wellicht beter de Mountain Walker gebruiken, een stevige wandelschoen waarbij de detector aan de zijkant is gemonteerd. Ook deze kan tot wel 30 centimeter diep zoeken. De uitvoeringen zijn voorzien van een accu die eenvoudig binnen 22 uur kan worden opgeladen. Met een volle accu kan je tot wel 12 uur actief zoeken naar metaal.

De vroege vogels kunnen de modellen krijgen voor de prijzen van $300,-, $370,- en $444,-. De officiële retailprijzen liggen op $399,-, $499,- en $599,-.