Doorgaan naar artikel
Call of Duty: Vanguard-aankondiging is officieel en komt later dit jaar uit
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Eerder deze week was op NWTV te lezen dat vandaag de nieuwe CoD-game aan het grote publiek getoond zou worden. Net als bij Cold War gebeurde dit in de game Warzone waar spelers het tegen elkaar opnemen. Tijdens dit event is de officiële Call of Duty: Vanguard-aankondiging gedaan en zijn de speculaties over de setting bevestigd.

Eerder werd al gesproken over dat de nieuwe titel weer terug zou keren naar de Tweede Wereldoorlog. Iets wat al vaker in de serie is gebruikt en waar ze ook mee zijn begonnen in 2003. Het meest recente deel met deze setting is CoD: WWII uit 2017, maar dit keer is het net iets anders dan dat we gewend zijn.

Bij het starten van het event in Warzone kreeg iedere speler de opdracht om een aankomende trein op te blazen. Tijdens deze chaotische rit kwamen spelers steeds dichter bij de onthulling van Cod: Vanguard en werd ook steeds meer duidelijk dat de speculaties over de Tweede Wereldoorlog blijken te kloppen. Nadat de trein was opgeblazen kwamen talloze gevechtsvliegtuigen overgevlogen en werd de trailer gestart.

In Call of Duty: Vanguard kunnen spelers weer aan de slag met zowel single- als multiplayer, maar ook is er weer een zombie-modus aanwezig. In de multiplayer zullen maar liefst twintig maps aanwezig zijn bij de lancering waarin je helemaal los kunt gaan.

Ook zal deze titel weer een integratie hebben met het nog steeds immens populaire Warzone. Dit zal overigens wel pas later dit jaar zijn. Dit zal gepaard gaan met een nieuwe map in Warzone, maar ook met nieuwe gameplay en ervaringen.

Call of Duty: Vanguard zal vanaf 5 november beschikbaar zijn voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One  en pc.