Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de TUNNU Flosscube.

Naast het dagelijkse tandenpoetsen zijn er nog veel meer manieren om je gebit te verzorgen. Denk hierbij aan mondwater om je mond te spoelen en de tanden te reinigen, maar ook flossen is een veelgebruikte methode om op plekken te komen waar je vaak met alleen de tandenborstel lastig bij kunt. Als je op reis gaat of een weekendje weg dan wil je niet je hele tas of koffer vol hebben zitten met allerlei flesjes en middelen. Gelukkig is er voor deze situatie de TUNNU Flosscube. Het is namelijk een erg compact apparaatje en tevens de eerste compacte waterflosser.

De TUNNU is namelijk in staat om je tanden te “flossen” door middel van een straal water. Deze straal wordt met hogere druk tussen je tanden gespoeld waarmee etensresten weggespoeld worden. De straal zou hiervoor krachtig genoeg moeten zijn, zonder dat het schadelijk of hinderlijk voor het tandvlees is. De TUNNU Flosscube is eenvoudig te gebruiken. Je plaatst het vierkant bijvoorbeeld op een drinkfles, maar kan eventueel ook op een mok. Er zijn 3 standen mogelijk waarbij de laagste stand een druk heeft van 60psi. De hoogste stand heeft een krachtige straal met een druk van 110psi. De ingebouwde accu is goed voor een gebruik van 31 dagen. Hierna is deze eventueel via USB-C op te laden. Tijdens het flossen kan je tevens even je make-up of je haar bekijken via de ingebouwde omklapbare spiegel.

De TUNNU Flosscube is een project dat erg populair is op Kickstarter. Als je er vroeg bij bent kan je als Early Bird voor $59,- een exemplaar reserveren. De retailprijs is $89,-