Doorgaan naar artikel
GC2021: Nieuwe Call of Duty: Vanguard-gameplay getoond
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vorige week is de nieuwe game uit de doeken gedaan door Activision en vanavond is tijdens de Gamescom Opening Night Live nieuwe Call of Duty: Vanguard-gameplay getoond.

Sinds de onthulling zijn veel mensen massaal op zoek naar meer informatie rondom de game. Zo is al ontdekt dat er in de huidige staat van ontwikkeling nog geen FOV-slider (Field of View) aanwezig is voor de PlayStation 5. In CoD: Modern Warfare en Warzone was deze ook niet aanwezig en console-spelers vroegen massaal of dit toegevoegd kon worden. Pc-spelers hebben deze optie namelijk wel en deze feature zou voordelen bieden ten opzichte van de console-versie. Met de FOV kan je de Field of View aanpassen, oftewel het bereik van je zicht. Stel je de FOV hoger in dan lijkt het alsof je hetzelfde punt ziet, maar dan vanaf een grotere afstand. Er past dus meer op je scherm en je kunt eerder je vijanden zien die vanaf de zijkant komen. Activision is nog bezig met de ontwikkelingen, dus de kans is groot dat er bij de uiteindelijke versie wel een FOV-slider aanwezig zal zijn.

In de nieuwe gameplay zijn er nieuwe beelden van de singleplayer getoond. Je bevindt je midden in Stalingrad tussen de Duitsers. wanneer je besluit met een keukenmes een soldaat om te brengen is het een kwestie van overleven. Gaandeweg komen er verschillende wapens aan bod die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt. De omgeving ziet er fantastisch uit en neemt je echt mee naar het verleden waarbij oorlogvoering een dagelijkse taak was. Hopelijk zullen er ook snel nieuwe beelden te zien zijn van de multiplayer van de game.

Call of Duty: Vanguard ligt vanaf 5 november in de winkel voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc.