Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Orb X-gamepod van Cooler Master.

Fanatieke gamers kunnen helemaal losgaan als het gaat om de ideale setup van hun gameroom. Niet alleen als het gaat om de console, pc, monitor of tv, maar ook andere accessoires. Een set leuke speakers of bureau kan een setup er compleet anders uit laten zien. De Cooler Master Orb X-gamepod is min of meer een totaaloplossing. De Orb X dient als veelzijdig werkstation gezien het mogelijk is om zowel een console als een pc te kunnen gebruiken. Het futuristische design heeft veel weg van een ei waarin een gamingstoel is geplaatst die overigens in verschillende standen verstelbaar is. De gamepod biedt daarnaast de mogelijkheid om tot wel drie 27-inch monitoren te gebruiken óf één 49-inch monitor. Er is tevens een verschuifbaar plateau aanwezig waarop je eenvoudig je muis en toetsenbord kwijt kunt, of glaasje fris of wat anders.

De Orb X is ook voorzien van een high-end audiosysteem zodat je optimaal kunt genieten van al je games, maar ook het kijken van een film zorgt voor puur genot. Aan de achterzijde is een verborgen ruimte aanwezig waarin de pc of console geplaatst kan worden. In de armleuning heb je in totaal 6 USB-poorten en een 3,5mm comojack-aansluiting bij de hand. De aanwezige RGB-verlichting kan worden bedient met knoppen op de andere armleuning. Helaas zal de Orb X niet zomaar in elke mancave of gameroom geplaatst kunnen worden, gezien er naar verwachting een flink prijskaartje aan zal hangen. Cooler Master heeft overigens nog geen prijzen en beschikbaarheid bekendgemaakt.