Doorgaan naar artikel
Sequent SuperCharger2 HR
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

De Sequent SuperCharger2 HR is een geweldig apparaat dat zowel stijlvol als nuttig is. Er zijn wat kleine kinderziektes die vooral software-matig zijn en wat storend kunnen zijn, maar het apparaat zelf is top.

Smartwatches zijn tegenwoordig in allerlei vormen en maten te verkrijgen, met of zonder touchscreen. De meeste van deze polsklokjes moet je aan het einde van de dag opladen om goed te kunnen gebruiken. Het merk Sequent heeft daar een oplossing voor bedacht. Hun Sequent SuperCharger2 HR is een klassiek horloge met smart-functies en deze laadt zichzelf op door je pols te bewegen tijdens het dagelijkse leven. Zij hebben een Kickstarter gestart voor hun nieuwste model, de Sequent Elektron. Om een goed beeld te krijgen van de werking van de smartwatch met zelf-oplaadfunctie kregen wij de Sequent SuperCharger2 HR ter review. Lees hier onze bevindingen.

SuperCharger2 HR Foto: Joost Klein Middelink

Het horloge is geen smartwatch met touchscreen, maar een ‘simpel’ horloge dat op allerlei manieren data bijhoudt. Zo houdt hij bij hoeveel stappen je hebt gezet, wat jouw hartslag is en zijn er meer functies die je op het eerste oog niet ziet. De bijbehorende app is daarom een must, anders kun je weinig met die gegevens. In deze app hou je bij wat jouw doelen zijn per dag, hoeveel sportmomenten je per week zou willen halen en wat jouw hartslag is. Daarbij krijg je ook informatie over verbrande calorieën en de afstand die je hebt afgelegd. Ook is er een slaapstand, waardoor je ook meer komt te weten over jouw slaapritme. Zodoende kun je een hoop biometrische gegevens bijhouden van jouw dagelijks leven.

Naast de standaard wijzers zit er op het horloge ook een grote meter waar je meerdere zaken op kunt zien. In normale stand zie je daar het percentage van jouw vooraf ingestelde doel van het aantal stappen. Er staan ook cijfers bij, maar die passen niet bij dit doeleinde. Dat is ietwat verwarrend, zeker in de eerste paar dagen gebruiken, maar al snel zijn we er aan gewend. Zodra je tweemaal op de knop aan de zijkant drukt, krijg je de batterij-stand te zien in percentages. Tijdens dit moment kan je het horloge synchroniseren met je telefoon om gegevens over te brengen. Druk je viermaal op de knop, dan voert het horloge meteen een hartslagmeting uit. Ook activeer je de sportmodus door de knop langer in te houden.

SuperCharger2 HR Foto: Joost Klein Middelink

Ons Sequent SuperCharger2 HR-exemplaar is een mooi vormgegeven apparaat met saffierglas en een strak aluminium design met bandjes gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Het voelen van de dynamo voelt soms wat onwennig, maar uiteindelijk stoort dit niet. Het is tof om een smartwatch niet te hoeven opladen voor een paar dagen, waardoor je daar niet aan hoeft te denken. Omdat je ook slechts met de app synchoniseert wanneer jij dat wil, bespaart het ook de batterij van jouw telefoon.

Het is jammer dat het synchroniseren zelf niet vlekkeloos verloopt. Zodra we proberen te synchroniseren, moeten we elke keer opnieuw verbinding maken. Dit is gebeurd met een tweemaal drukken op de knop, maar het feit dat het elke keer moet is jammer. Ook krijgen we daarbij regelmatig de melding dat er geen verbinding gemaakt kan worden omdat de sport-modus aanstaat, terwijl deze niet aanstaat. Zodoende verloopt het synchoniseren best stroef. Eenmaal verbonden is het inzien van gegevens gelukkig wel erg gemakkelijk.

Let er wel op dat je het apparaat niet langer dan 24 uur niet verbind met jouw telefoon. Het kwam namelijk af en toe voor dat het horloge geen contact meer maakte en volledig gereset moest worden om weer gebruikt te kunnen worden. Dit is een zeer storende factor die gelukkig slechts zelden voorkwam. Maar wanneer het gebeurde konden we het horloge soms een dag niet gebruiken doordat je daarvoor de oplader nodig hebt, die we niet altijd bij de hand hadden, gezien het horloge zichzelf oplaadt.

De Sequent SuperCharger2 HR zelf is een geweldig apparaat dat gehinderd wordt door software-matige probleemjes in de app en soms wat synchonisatie-problemen. Het klassieke en behulpzame horloge vol opties is een mooie aanvulling voor de liefhebber van inzicht op eigen biometrische gegevens. Het is jammer dat de app niet volledig soepel verloopt, waardoor het synchroniseren meer tijd kost dan nodig. Ook kan het sporadisch voorkomen dat het horloge helemaal niks meer doet, mogelijk is dit ook softwarematig een bug. Toch is het voor het algemeen gebruik een mooi apparaat.

SuperCharger2 HR Foto: Joost Klein Middelink