Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Bottle+.

Veel mensen gebruiken een drinkfles op kantoor of voor onderweg, bijvoorbeeld als ze een dagje naar een pretpark gaan. De Doppler is hiervan een goed voorbeeld. De kleurrijke flesjes zijn stevig, herkenbaar, eenvoudig in gebruik en zelfs te personaliseren met een afbeelding of tekst. Het enige wat deze fles niet doet is zorgen voor bubbels. De Bottle+ heeft deze mogelijkheid wel. Deze compacte fles beschikt namelijk over een extra container aan de onderkant van de fles waarmee gedoseerd koolzuur wordt toegevoegd aan je water. Je bepaalt zelf hoeveel koolzuur je wilt toevoegen door simpelweg de knop langer in te drukken. Dit kan je tot wel vijftien keer herhalen op één lading van de container. Hiermee beschik je de hele dag over vers koolzuurhoudend water. Wanneer de container leeg is kan deze eenvoudig worden bijgevuld middels een speciaal “oplaadstation”. Doordat je zelf koolzuur kunt toevoegen voorkom je het veelvoorkomende probleem van een dagje uit: wanneer een normaal flesje koolzuurhoudend water is geopend dan verlies je gedurende de dag steeds meer koolzuur en dat is nou net niet de bedoeling.

Het project wordt middels Kickstarter aangeboden en heeft al behoorlijk wat geld opgehaald. Voor een totaalpakket van de fles, container en oplaadstation ben je als vroege vogel €139,- kwijt. Deze prijs zal later worden verhoogt naar €179,-. Er zijn in totaal maar liefst vijf verschillende kleuren beschikbaar.