Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Het is bijna tijd voor Oshawott Pokémon GO-Community Day en het is wederom een Play Where You Are-editie van het evenement. Uiteraard hebben we net als vorige keren allemaal tips voor jullie. Hieronder vind je alle door ons verzamelde tips.

Eventtijden

Deze Pokémon GO-Community Day vindt plaats op 19 september van 11.00 uur tot en met 17.00 uur. Dat betekent dat we zes uur lang kunnen profiteren van de verschillende voordelen.

Event-Pokémon: Oshawott

Tijdens het evenement is Oshawott de speciale event-Pokémon. Een Pokémon die iedere diehard-speler kent als één van de starters uit de vijfde generatie. Het is een nieuwe shiny, waardoor hij vermoedelijk vandaag zeer in trek zal zijn.

 • Tip: Gebruik je Incense, deze zorgt voor meer Oshawott
 • Tip: Gebruik lures, deze zorgen ook voor meer Oshawott
 • Tip: Zorg dat je voldoende ballen hebt
 • Tip: Zorg dat je veel Pinap Berries hebt (meer candy betekent meer Samurott)
 • Tip: Wanneer je een Water Mega-Pokémon hebt (Blastoise, Slowbro en Gyarados) krijg je extra Candy

Event-move: Hydro Cannon

Iedere Dewott die je tijdens Pokémon GO-Community Day evolueert in een Samurott en iedere Samurott die je tijdens het evenement vangt, heeft als aanval Hydro Canon. Bijzonder natuurlijk, maar is deze aanval ook echt goed? Volgens de experts wel, maar er zijn betere alternatieven.

 • Tip: Als je al veel Oshawott hebt, ruil er dan een paar met kans op lucky

Event-bonus: 3 x Catch XP

Net als de vorige keren, zijn er dit keer ook zes uur lang drie bonussen voor spelers. De belangrijkste is de Catch XP die je kunt krijgen. Je krijgt voor iedere vangst (dus ook niet Oshawott) drie keer meer XP. Let op, dit geldt alleen voor vangsten. Niet voor andere acties.

 • Tip: Gebruik het hele evenement Lucky Egg (in totaal zes keer meer XP bij vangen)
 • Tip: Zet alvast twaalf Lucky Eggs aan bij de start van het evenement

Event-bonus: Drie uur Incense

Ook dit keer duurt Incense drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van Incense moet nog meer Pokémon en dus nog meer shinies opleveren. Ideaal dus voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen.

 • Tip: Vergeet niet je Incense gelijk twee keer aan te zetten

Event-bonus: Drie uur lures

Wederom duren de lures drie uur tijdens het evenement. Het gebruik van lures moet nog meer Pokémon en dus nog meer shinies opleveren. Ideaal dus voor de fanatieke spelers die nog meer willen vangen. Als je Rainy Lures gebruikt krijgt dit nog eens een extra boost.

 • Tip: Zorg samen met je vrienden ervoor dat de lures in het hele gebied waarin je speelt direct aanstaan
 • Tip: Bevind je in een park of centrum, waar veel stops en dus lures zijn

Wekelijks hoor je via verschillende kanalen onze Podcast! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en NWTV-app en op FacebookTelegram en Discord.

Winactie! Een LEGO Nintendo Entertainment System winnen? Word dan lid van onze LEGO-groep waar we we je de laatste nieuwtjes rondom de blokjes geven en jij jouw mooiste bouwwerken kunt delen.