Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Thumby.

Een sleutelbos wordt vaak versierd door een sleutelhanger. Zo kan je ook eenvoudig zien of het je eigen sleutelbos is, of je maakt gebruik van handige functies van een sleutelhanger. Denk hierbij aan een sleutelhanger waarbij je een muntje bij de hand hebt voor een winkelwagentje. De Thumby gaat nog een stapje verder en biedt je de mogelijkheid om een compacte handheld mee te nemen aan je sleutelbos. De Thumby is namelijk een bijzonder kleine spelcomputer die je als sleutelhanger mee kunt nemen.

De Thumby is voorzien van een helder OLED-scherm en heeft veel weg van de welbekende Game Boy. Er is namelijk een D-pad aanwezig en twee actieknoppen zoals we die ook kennen van de eerder genoemde handheld. Ondanks het compacte formaat is er toch ruimte voor een ingebouwde accu die op te laden is middels een Micro USB-kabel. De Thumby is voorzien van 5 retro-games die direct speelbaar zijn. Het is eventueel ook mogelijk om middels de Thumby Link-kabel multiplayer te spelen.

De creatievelingen kunnen met MicroPython in een web browser hun eigen games maken om deze vervolgens op de Thumby te spelen. De aanwezige accu biedt met een volle lading genoeg voor twee uur speelplezier. Voor de prijs van $19,- krijg je de standaard light gray-uitvoering. Wanneer je $24 uitgeeft kan je ook kiezen uit een light blue- of magenta-uitvoering. Wil je de speciale editie in het goud ontvangen dan dien je hiervoor $35 neer te leggen.