Doorgaan naar artikel
Graspop XL editie kondigt in één keer alle namen aan
Jelmer Hemmes
Jelmer Hemmes
Algemeen manager
Profiel

Het is inmiddels al twee jaar verschoven, maar in 2022 zal eindelijk de Graspop XL-editie plaatsvinden! De organisatoren konden het dit jaar dan ook niet laten om in één keer alle namen aan te kondigen.

Eerder kwamen we al te weten dat er een aantal headliners van vorig jaar terug zullen komen. Zo komt Iron Maiden terug op de donderdagavond en Aerosmith op de zondag. Daarnaast verplaatst Judas Priest zijn hele tour met een jaar waardoor zij ook terugkeren als headliner. Als laatste is daar éen nieuwe headliner bijgekomen in de vorm van Avenged Sevenfold. Zij zullen voor de zesde keer optreden op Graspop Metal Meeting en gaan dan ook de zaterdag van het festival afsluiten.

Zoals eerder gemeld kondigde de organisatie recent dus 117 namen aan. Voor de complete lijst verwijzen we jullie graag naar de website, maar hieronder volgt een kleine greep uit de namen. We weten dat bijvoorbeeld Alice Cooper, As Everything Unfolds, Avenged Sevenfold, Beartooth, Black Label Society, British Lion, Code Orange, Ego Kill Talent, Employed To Serve, Europe en Five Finger Death Punch allemaal ten tonele zullen verschijnen.

Zij worden daarnaast nog vergezeld door onder andere Gloryhammer, Heilung, Imminence, lalma, Massive Wagons, Myles Kennedy And Company, Red Fang, Shinedown, Trash Boat, Tremonti, Ugly Kid Joe, Whitesnake en Zeal & Ardor.

Het festival vindt plaats op 16, 17, 18 en 19 juni 2022.