Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

A Juggler's Tale is een mooie en bijzondere game, maar het einde komt veel te snel. Wat betreft gameplay is het niet iets dat wij nooit eerder hebben gezien.

In A Juggler’s Tale kruip je in de huid van Abby. Het jonge meisje wordt gevangen gehouden door een circusdirecteur, maar op een goede dag weet ze te ontsnappen. De directeur is natuurlijk niet blij en huurt een bende bandieten in die geleid worden door Tonda. Abby zal er alles aan moeten doen om uit de handen van Tonda te blijven en voor altijd vrij te zijn.

A Juggler’s Tale is een typische puzzelplatformer zoals bijvoorbeeld Limbo, Inside en Unravel. Abby kan lopen, rennen, springen, objecten verplaatsen en spullen gooien. Ze heeft alleen een hele grote handicap, ze is namelijk een marionet. Dit zorgt ervoor dat ze bijvoorbeeld niet zomaar onder iets door kan lopen, want dan trekken de touwen haar weer terug. Bijna alle puzzels die je tegen zult komen, zijn dus op dit principe gebaseerd. Het heeft wel iets weg van het eerder genoemde Unravel, hierin speel je namelijk een bolletje wol dat ook maar een beperkt aantal meters aan garen heeft. De puzzels zijn niet heel erg moeilijk en dat komt waarschijnlijk ook omdat ze veel op elkaar lijken. In de meeste gevallen komt het erop neer dat je een verhoging moet zien te maken waardoor je over een obstakel heen kunt springen.

Hoewel de puzzels op elkaar lijken, gaat het niet echt vervelen. Dit heeft vooral te maken met de lengte van de game. Je bent er namelijk maar iets meer dan een uur mee bezig. Nu vinden wij het helemaal niet erg als een game aan de korte kant is, maar omdat het verhaal best leuk is, en op een leuke manier wordt verteld, kwam het einde enigszins als een teleurstelling. A Juggler’s Tale is namelijk ook nog eens heel erg mooi. Sommige levels zijn heel erg kleurrijk en andere zijn juist weer heel erg duister, maar stuk voor stuk hebben ze iets bijzonders. Het lijkt erop dat elk level dezelfde aandacht heeft gekregen, waardoor er erg veel detail in zit.

Wat A Juggler’s Tale verder nog bijzonder maakt, is de muziek. Deze past precies bij de prachtige omgevingen en past zich ook aan aan de situatie. Zo zal de muziek sneller en bombastischer worden als je in gevaar bent en is het rustig als de kust veilig is. Ook de stem van de verteller past perfect in het plaatje. Het zorgt ervoor dat het een soort sprookje is dat tot leven komt, maar alleen wel een enorm kort sprookje.

A Juggler’s Tale is een bijzondere en mooie game. Helaas zijn de puzzels wel wat aan de simpele kant en ontbreekt het ook wat aan variatie. Veel tijd zul je er uiteindelijk niet mee kwijt zijn, want het kost je uiteindelijk maar iets meer dan een uur. Mocht je fan zijn van puzzelplatformers dan is dit zeker een aanrader, maar wacht wel even tot een leuke aanbieding.

A Juggler’s Tale is voor deze review gespeeld op de PlayStation 5. Het spel is ook verkrijgbaar voor Xbox Series X, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.