Doorgaan naar artikel
Epos H6PRO Open
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

De Epos H6PRO Open is net zoals de gesloten variant een erg goede headset, maar het feit dat je alles kunt horen is niet altijd even handig. Wil je dat juist wel, dan is dit een prima keuze.

Draadloos is in heel veel gevallen enorm handig, maar is meestal niet de meest voor de hand liggende optie als het gaat om de beste prestaties. Epos kiest er daarom vaak voor om headsets uit te brengen met kabel. Wij kregen twee verschillende versies van de Epos H6PRO opgestuurd, de gesloten en open variant. Eerder schreven wij al een review over de H6PRO Closed, maar hieronder zullen we het hebben over de H6PRO Open. Aangezien de twee headsets voor een heel groot deel hetzelfde zijn, zullen wij het in deze review alleen hebben over de verschillen. Mocht je dus zaken missen, dan zul je die waarschijnlijk hier vinden.

Wat is het grote verschil met de gesloten variant? De Epos H6PRO Open heeft gaatjes in de oorschelpen zitten waardoor je niet compleet afgesloten wordt van de buitenwereld. Dit is bijvoorbeeld handig voor gamende vaders die wel hun kinderen willen horen tijdens het spelen. Natuurlijk zijn er nog andere voorbeelden te noemen waarom dit handig zou kunnen zijn. De geluiden van buitenaf komen echt heel goed binnen, bijna net zo goed als zonder headset. Je zou dus ook het gamegeluid via de boxen kunnen laten lopen en alleen de headset gebruiken voor het communiceren met je team.

Toch heeft de open variant wat meer nadelen dan de gesloten variant. Zo kun je de headset niet al te hard zetten, omdat het geluid ook net zo makkelijk naar buiten gaat en de mensen in je omgeving er snel last van zullen hebben. Ook zul je minder snel helemaal opgaan in de game, zoals bij de H6PRO Closed het geval is, omdat je echt alles in de omgeving zult horen. Wij zien echt wel dat deze versie in specifieke gevallen erg handig kan zijn, maar waarschijnlijk wil je niet altijd alles kunnen horen. Het was handiger geweest als Epos een soort schuifje had gemaakt waarmee je de oorschelpen open en dicht had kunnen zetten.

De Epos H6PRO Open is qua kwaliteit te vergelijken met de gesloten variant en dat betekent dat het geluid erg goed is, prima te gebruiken is voor lange sessies en er ook nog eens mooi uitziet. Toch zijn wij iets minder te spreken over deze variant, omdat de headset alleen erg handig is in specifieke gevallen. Hierdoor ben je bijna gedwongen om twee headsets te kopen, een voor de bijzondere gevallen en een voor alle andere situaties.