Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

De CoD-game van dit jaar moet nog verschijnen, maar de geruchten over de nieuwe game die in 2022 zou moeten verschijnen draait al op volle toeren. Zo wordt er gespeculeerd dat volgend jaar Call of Duty: Modern Warfare II wordt gelanceerd.

Ontwikkelstudio Sledgehammer Games is druk bezig om dit jaar weer een verfrissende Call of Duty-game uit te brengen en deze mogen we vanaf volgende maand verwachten onder de naam Call of Duty: Vanguard. Voor de titel in het aankomende jaar staat Infinity Ward aan het roer. Zij hebben enkele jaren geleden de reboot gegeven aan de Modern Warfare-serie en lijken daarmee verder te gaan. Zo zal ook de tweede Modern Warfare-game uit 2009 een reboot krijgen en daarbij ook een vervolg op het eerste vernieuwde deel uit 2019. Deze werd destijds populair ontvangen en kwam daarbij ook met de lancering van het nog steeds bijzonder populaire Warzone, een free-to-play battle royale dat nog steeds door miljoenen spelers wordt gespeeld en geïntegreerd is met latere delen uit de franchise.

Het gerucht van het nieuwe deel wat in 2022 zou moeten verschijnen komt van Tom Henderson. Hij heeft in het verleden al veel correcte informatie gelekt over eerdere delen uit de franchise, maar ook recent over Battlefield 2042 deed hij uitspraken die waar bleken te zijn. Middels een tweet liet hij weten dat we in 2022 Call of Duty: Modern Warfare II mogen verwachten, een reboot dus van het eerdere tweede deel uit deze subreeks. Daarmee wordt ook het gebruik van de Romeinse cijfers verklaard in plaats van het normale cijfer wat eerder al is gebruikt. Gezien het niet officieel door Activision is bevestigd, zullen we dit allemaal nog met een korreltje zout moeten nemen en zal de toekomst uitwijzen of Henderson wederom gelijk heeft.