Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de DockBot.

In de meeste huishoudens hangen regelmatig de smartphones of tablets ergens aan een oplader om bij te laden. Sommige moeten op zoek naar een leeg stopcontact of leggen hem altijd op een vaste plek, maar je kan nog een stapje verder gaan met de DockBot. Het is een multifunctionele rijdende oplader die volledig autonoom te werk gaat. De DockBot zal via zijn ruststation zijn interne accu opladen en wachten tot hij opgeroepen wordt. Dit kan zowel via stembesturing als via de bijbehorende app. De Dockbot zal zich een weg vinden om bij jou aan te komen zodat je op jouw beurt je smartphone op de robot kunt leggen om deze draadloos op te laden. Het is overigens ook mogelijk om middels een USB-kabel een apparaat op te laden.

Je kan ervoor kiezen om de robot langs je te laten wachten, maar je kunt hem ook wegsturen. Hij zal hiermee op zoek gaan naar een nieuwe opdracht of terugkeren naar zijn eigen laadstation om zichzelf op te laden. De DockBot is tevens voorzien van verschillende slimme features, waaronder het komen brengen van je telefoon wanneer deze volledig is opgeladen. Het is daarmee dus vrij eenvoudig om je apparaat op te laden zonder van de luie bank af te komen. Alsof dit niet genoeg is, is de DockBot ook voorzien van een ingebouwde Bluetooth-speaker. Zo kan de robot tijdens zijn ronde ook nog eens de woonkamer voorzien van een lekker muziekje. Er kunnen twee toestellen tegelijk via de draadloze pads worden opgeladen en er zijn twee USB-poorten aanwezig. Daarnaast is de slimme robot ook in staat om zelf obstakels te detecteren en daar omheen te bewegen, of je kan hem vooraf programmeren. Je zou hiermee ook bepaalde gebieden kunnen blokkeren, zodat hij daar nooit naartoe zal gaan.

Vind je het de ideale uitvinding, dan kan je middels Kickstarter een exemplaar reserveren voor de adviesprijs van $375,-