Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vorige week was de beta van de nieuwe shooter van DICE en konden spelers massaal een kijkje nemen en een indruk krijgen van wat ze mogen verwachten. Helaas was er maar één map en één spelmodus beschikbaar. Eerder werd al bekendgemaakt dat de nieuwe game enkele nieuwe modi zou krijgen. Vanaf morgen worden er nieuwe beelden en informatie gedeeld over Battlefield 2042 Hazard Zone.

Wat de modus precies met zich meebrengt is niet bekend, hiervoor zullen we toch echt even moeten wachten op de officiële onthulling. Dit wil niet zeggen dat er niet al volop wordt gespeculeerd over wat er mogelijk met Hazard Zone gedaan kan worden. Volgens de geruchtenmolen zou de modus veel weghebben van games als Escape From Tarkov en The Hunt: Showdown. In beide games ga je op pad om opdrachten uit te voeren en om heelhuids, en het liefst met verzamelde voorwerpen, het eindpunt te bereiken. In de eerder genoemde games zijn computergestuurde vijanden aanwezig die patrouilleren en je ook kunnen vermoorden. Ook is het mogelijk om andere echte spelers tegen te komen waarmee je de strijd kunt aangaan. Of dat in Hazard Zone ook het geval zal zijn, is helaas niet bekend.

Vanaf morgen 17:00 uur is de officiële onthulling van de modus en zal er meer informatie worden gedeeld en zullen er ook beelden worden getoond. Nog heel even volhouden dus.

Battlefield 2042 ligt vanaf 19 november in de winkel voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.