Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de MY WALK.

Wandelen is een van de eenvoudigste activiteiten die je kunt doen om actief te zijn. De een heeft er een gruwelijke hekel aan om in zijn vrije tijd een flinke wandeling te maken en de ander vindt het een leuke bezigheid wanneer ze er even op uit kunnen of gaan regelmatig in groepsverband om tegelijk even de laatste roddels te bespreken. Nu is de wandeling zelf al een activiteit voor wat lichaamsbeweging en je fitheid, maar je kunt hier tegenwoordig op verschillende manieren nog een schepje bovenop doen. Jaren geleden waren de ski-stokken erg populair en ineens leek elke wandelaar wel mee te doen met de Nordic Walking-rage. Deze vorm van wandelen was wat intensiever omdat er meerdere spieren werden gebruikt, maar toch ook voor iedereen toegankelijk met ondersteuning van de stokken. Met MY WALK lijkt het op iets vergelijkbaars, gezien je hier met twee apparaten in je hand loopt voor extra intensiviteit.

MY WALK zijn twee controllers die je tijdens het lopen kunt gebruiken voor wat extra inspanning. Tijdens het wandelen maak je overdreven bewegingen met je armen waarbij je tegelijkertijd ook knijpt in de MY WALK-controllers. Hierdoor worden er meerdere spieren aangesproken en wordt het wandelen meer een workout voor je hele lichaam. Het is tevens mogelijk om te kiezen uit verschillende niveaus van intensiteit om je workout wat uitdagender te maken en een zwaardere sessie te ondernemen. De ontwikkelaars geven aan dat je met MY WALK tot wel 90% meer spieren gebruikt dan wanneer je enkel gaat wandelen. Daarnaast kan je de MY WALK-controllers eenvoudig meenemen in een opbergetui dat je als heuptasje kunt dragen.

Mocht je interesse hebben, dan kan je voor het schappelijke bedrag van ongeveer €30,- een exemplaar reserveren op Kickstarter.

MY WALK
MY WALK
MY WALK