Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Hoewel de nieuwste CoD-game nog niet is verschenen, worden de eerste geruchten over Call of Duty: Modern Warfare 2 al opgepikt. Naar verluidt komt Infinity Ward volgend jaar met een vervolg op de reboot van Modern Warfare uit 2019. Hoewel er niets officieel is bevestigd, mogen we in het tweede deel flinke veranderingen verwachten rondom de game en de verschillende modi.

Website VGC meldt dat Infinity Ward flinke veranderingen in petto heeft met Modern Warfare 2 dat in 2022 uitgebracht zal worden. Zo zou deze titel zijn voorzien van een verbeterde AI en gameplay. Vijanden zouden bijvoorbeeld ook reageren op verwondingen op het lichaam wanneer ze beschoten worden. Hier zullen ook de nodige emoties om de hoek kijken en kan het zomaar zijn dat er flink geschreeuwd of gescholden wordt. Er worden ook andere dingen toegepast om het realisme te verhogen. Denk hierbij aan het vastlopen van een geweer. Hierdoor zal je eerst moeten zorgen dat het geweer goed geladen wordt voordat je weer kunt deelnemen aan het gevecht. Dit en de ruigere opzet van de singleplayer moet voor een totaal nieuwe en realistische ervaring zorgen in de franchise.

Het populaire Warzone, wat na de komst van Modern Warfare onder de vlag van Infinity Ward veel spelers heeft weten te trekken, zou ook weer een nieuwe map krijgen. Bij de release van Warzone had de ontwikkelstudio Verdansk ontwikkeld, maar deze wordt binnenkort na de release van CoD: Vanguard vervangen voor Caldera. De nieuwe map waar Infinity Ward mee wil komen in 2022 zal gebaseerd zijn op verschillende locaties uit de game die met elkaar in verbinding worden gebracht. Deze map zal overigens ook worden gebruikt voor een nieuwe spelmodus. Naar verluidt zou deze veel weghebben van de eerder onthulde modus Hazard Zone van Battlefield 2042. Hierin neem je het op tegen zowel andere spelers als computer gestuurde vijanden. Ook hier zullen wellicht bepaalde doelen behaald moeten worden en zal je moeten zien te overleven.

Het is nog erg ver weg allemaal en er is nog niets bevestigd door Activision. We zullen waarschijnlijk ook nog wel even moeten wachten op een officiële onthulling.