Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Zojuist heeft Space Cowboys, de bedenker van de Unlock!-serie, bekendgemaakt dat er een speciale Unlock!-crossover doos aankomt. Later dit jaar verschijnt deze verzameling in het Frans en gezien het verleden van deze serie zal hoogstwaarschijnlijk een Nederlandse versie later volgend jaar verschijnen. Het gaat om een verzameling van drie escape-ervaringen gebaseerd op andere bordspellen. De drie avonturen zijn Ticket To Ride, Pandemic en Mysterium. Unlock! is een coöperatief kaartspel gebaseerd op escape rooms waarbij spelers avonturen beleven waar ze puzzels moeten oplossen door de juiste kaarten te vinden, goed op te letten en soms creatief te denken. Lees hieronder de omschrijving van de drie nieuwe avonturen:

  • Ticket To Ride: Verstoor het snode plan van de Rail Barons tijdens een treinritje door Amerika, met vele verrassingen tijdens een hobbelig ritje.
  • Pandemic: Jouw team van medische experts moet een wereldwijde crisis zien te verslaan terwijl een epidemie de mensheid in gevaar brengt. Ieders toekomst hangt van jou en jouw team af.
  • Mysterium: Los de moord op met de visie van de geest. Een droomachtige en esoterische reis gevuld met mysterie. Ga het landhuis in en ervaar een duister en surrealistisch onderzoek.

Wanneer deze collectie in het Nederlands verschijnt is momenteel nog onduidelijk, maar het zal zeer waarschijnlijk in 2022 worden.