Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Splay.

Vergeleken met jaren geleden worden monitoren en tv’s steeds groter. De ene tv is nóg groter dan de andere en dat geldt ook voor een monitor. Als je regelmatig op pad bent en je wilt graag ook een scherm bij de hand hebben of iets waarmee je kunt projecteren, dan is het wel handig als je wat compacts bij de hand hebt. De Splay is hiervoor wellicht de perfecte oplossing. Het is namelijk een scherm met meerdere functionaliteiten. Het vouwbare scherm kan worden uitgeklapt en is dan te gebruiken als monitor of tv. Eenmaal uitgevouwen dan heb je een scherm van 24,5-inch met een resolutie van 1080p (full hd) tot je beschikking, wat niet verkeerd is. Het beeld kan via bluetooth of met een HDMI-kabel worden doorgestuurd naar het scherm.

Daarnaast is het ook mogelijk hem in te zetten als beamer met een scherm. Wanneer je de Splay hebt uitgevouwen tot een groot beamerscherm van 80-inch is het mogelijk om je content naar de beamer te sturen en dit op groot scherm te projecteren. Het is overigens ook mogelijk om het beeld op een gewone witte muur of achtergrond te projecteren. De Splay is volledig draadloos te gebruiken en met een volle accu zou je ongeveer vier uur kunnen werken. Is de accu leeg dan kan je altijd met een USB-C-kabel verder werken en de accu weer opladen.

Het is een leuke en handige oplossing, maar komt ook met een prijskaartje. Voor het bedrag van ongeveer $1300,- ben je in het bezit van een exemplaar.