Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de MODZI.

Sinds de coronapandemie was één van de adviezen je handen wassen en reinigen. Op vrijwel elke locatie werden massaal handreinigers geplaatst om je handen te desinfecteren. Denk hierbij aan de supermarkt, maar ook op kantoor en veel andere plaatsen. Veel mensen zijn ook in het bezit van een compact flesje met desinfectiegel of spray. Wanneer je het echt vaakt gebruikt is het niet handig om telkens weer het flesje te moeten pakken uit bijvoorbeeld je tas of om naar een handreiniger te lopen om je handen te desinfecteren. Hiervoor is de MODZI een handig apparaatje.

Het is namelijk een compacte handreiniger voor om je pols. Op het eerste oog lijkt het erg veel op een Apple Watch. Dit komt mede door zijn vierkante kast, maar hierin zitten het reservoir en het spuitmondje verwerkt. Met het gebruik van de MODZI kan je snel en eenvoudig je handen sprayen en desinfecteren. Je hoeft hiervoor enkel aan de zijkant het knopje in te drukken. Als het reservoir, oftwel MODZI pod, leeg is, kan je deze ook direct eenvoudig vervangen. Op de bovenkant wordt ook aangegeven hoeveel er nog in de pod aanwezig is. Met een enkele pod kan je ongeveer 100 keer je handen desinfecteren.

Het project is middels kickstarter gelanceerd en is erg succesvol. Voor een bedrag van $15,- ben je al in het bezit van de MODZI band en vier MODZI pods. Deze pods kunnen uiteraard nog los erbij worden gekocht.