Doorgaan naar artikel
Erwin Voorn
Erwin Voorn
Eindredacteur
Profiel

Mensen met een actief Xbox Game Pass Ultimate-abonnement hebben wellicht al eens Xbox Cloud Gaming geprobeerd op hun telefoon of laptop. Deze streamingdienst van Microsoft stelt je in staat om Xbox-games te spelen zonder dat je een Xbox nodig hebt. Vandaag heeft de Amerikaanse consolemaker weer een nieuw platform beschikbaar gesteld: je Xbox-console. Al zal het nu eerst voor een beperkt aantal mensen beschikbaar zijn en in de komende weken voor iedereen open gezet worden. Nu zul je misschien denken wat het nut daarvan is, maar er zijn meerdere redenen waarom dit een goede zet is van Microsoft.

Ten eerste geeft dit je de mogelijkheid om games uit de Xbox Game Pass-catalogus te spelen zonder dat je daarvoor meteen de game op de harde schijf/SSD moet installeren. Je bent dus niet alleen minder tijd kwijt voordat je kunt beginnen met spelen, maar je spaart er ook nog schijfruimte mee uit. Ten tweede kun je hiermee exclusieve Xbox Series X|S-titels op je oude Xbox One spelen. En dit is dan ook weer gunstig voor gamestudio’s die exclusief voor Microsoft ontwikkelen. Zij hoeven nu niet meer te bedenken hoe ze hun game op de Xbox One speelbaar krijgen.

De onderstaande drie exclusieve Xbox Series X|S-titels zijn vanaf vandaag beschikbaar op je Xbox One:

Begin 2022 zal Microsoft Flight Simulator beschikbaar zijn op de streamingdienst. Ook daarna zullen ze nieuwe, exclusieve Xbox Series X|S-games gaan blijven toevoegen.