Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de SPORTSMATE 5.

Er zijn veel liefhebbers van een flinke wandeling, maar de echte liefhebbers gaan een stapje verder en zoeken meer uitdaging in de vorm van hiking. Dit is een wandeling met een flinke afstand en vaak in een buitengebied of bos en daarbij kan de omgeving een stuk intensiever zijn. Omdat het vaak om lange afstanden gaat is het ook behoorlijk zwaar en daar kan de SPORTSMATE 5 een handje bij helpen.

Het is namelijk een exoskeleton-pak welke voornamelijk je benen ondersteunt. Het robotpak is speciaal ontwikkeld voor sporters en wandelaars. De SPORTSMATE 5 wordt om het middel geplaatst en heeft robotarmen richting de benen die extra kracht en ondersteuning bieden, zodat je eenvoudig die zware beklimming kan maken zonder dat het bijzonder veel moeite kost. Er wordt al jarenlang gewerkt aan exoskeleton-pakken waarbij bovenmenselijke kracht wordt gebruikt om het leven makkelijker te maken. Dit waren voornamelijk grote en zware exemplaren, maar de SPORTSMATE 5 is compact en licht.

Het ziet er naar uit dat we in de toekomst veel meer van dergelijke pakken gaan terugzien omdat het simpelweg ondersteuning biedt op allerlei vlakken, zowel voor je beweging of op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan het tillen van iets zwaars.

De SPORTSMATE 5 is voor de vroege vogels beschikbaar voor $899,- De standaard verkoopprijs zal daarna liggen op $1458.