Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Eredivisie CV, DreamHack Sports Games en MECC Maastricht bundelen de krachten om in het Pinksterweekend van 4 en 5 juni in het MECC Maastricht DreamHack Sports te houden. GG22, zoals het event van 2022 heet, brengt sport- en gamingfans samen in een dynamische festivalomgeving vol entertainment en sports-gaming-activiteiten. Het moet het grootste sports-gaming-festival in Europa worden met de KPN eDivisie Finals als haar eerste esports-competitie.

Verschillende professionele esporters gaan tegen elkaar strijden waarbij ze hun vaardigheden in allerlei games kunnen tonen aan het publiek. Naast de competitieve aard van het evenement, staat GG22 ook in het kader van lekker gamen met vrienden, jouw helden ontmoeten, respectvol omgaan met teamgenoten en meer. Het evenement wordt mogelijk gemaakt door de kennis en ervaring over sportgaming van DreamHack Sports Games, de toplocatie van MECC Maastricht, de bekendheid en ervaring van de KPN eDivisie en het aanbod van verschillende topsporters, influencers en creators.

Op de officiële website kan er meer bekeken worden over het evenement. Kaartverkoop zal vanaf januari 2022 starten op deze website. De onderstaande video geeft ons een kleine blik van het evenement.