Doorgaan naar artikel
Johans Hardwarehub: Nudge Tags voorkomt verspilling van voedsel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Nudge Tags.

Iedereen maakt het weleens mee dat iets dat in je koelkast staat wordt vergeten en over de datum raakt. Er zit dan vaak niets anders op dan het weg te gooien, wat erg jammer is. Hiermee gooi je namelijk je geld zo weg én het product wordt weggegooid. Dit is minstens zo vervelend, vooral als we kijken hoe hard sommige het kunnen gebruiken. Om je hierbij te helpen zijn de Nudge Tags ontwikkeld. Deze set tags wordt samen geleverd met een grote puck die je op je koelkast kan plakken. De tags worden op de producten geplaatst in je koelkast of diepvries. De tags veranderen van kleur wanneer het product zijn einddatum bereikt. Wanneer het product nog goed en vers is, zal de tag een groen lichtje geven. Staat er naast de pak melk een pak jus d’orange met een oranje tag dan kan je deze beter eerst pakken, want hier is de houdbaarheidsdatum eerder van verstreken. Het is ook tevens op de puck af te lezen alvorens je de koelkast of diepvries open trekt. Daarnaast wordt de info ook verwerkt in de bijbehorende app. Dit is ideaal wanneer je boodschappen gaat doen. Je kan zo direct zien wat je nog hebt en tot wanneer het nog houdbaar is. Met goed gebruik van de Nudge Tags voorkom je dat je per jaar kilo’s aan eten onnodig verspilt wat ook beter is voor het milieu.

Het product wordt op Kickstarter aangeboden en is een groot succes. Voor $149 ben je al in het bezit van de puck en zes tags. Voor $50,- meer ben je in het bezit van twaalf tags.