Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Er zijn verschillende manieren om in Pokémon GO XL Candy te krijgen, maar een manier is altijd heel erg onderbelicht geweest. Je kunt namelijk ook aan deze zeldzamere vorm van candy komen door Pokémon te evolueren. The Silph Road deed daar onderzoek naar en had een aantal interessante ontdekkingen.

De belangrijkste ontdekking rondom XL Candy en evolueren is dat wanneer een Pokémon een hoger level heeft tijdens de evolutie, de kans op een XL Candy groter is. De kans is maximaal ongeveer 30 procent. En daar zit dan ook gelijk een probleem. Een evolutie kost in veel gevallen tussen de 50 en 100 Candy en daarvoor kun je (100 Candy) ook een XL-versie krijgen. Het is dan dus eigenlijk interessanter om gewone candy om te zetten.

Het is een flink uitgebreid onderzoek en die kun je hier teruglezen. Duidelijk is dat als je toch moet evolueren, het fijn is dat je een XL Candy kunt krijgen, maar ook niet meer dan dat.

Help de Pokémon Theme Song (Jason Paige, Gotta Catch ‘m All) aan een topnotering dit jaar! Klik hier en stem op de Top 2000!

Wekelijks hoor je via verschillende kanalen onze Podcast! Benieuwd? Luister hem dan hier terug! Daarnaast vind je natuurlijk dagelijks het laatste nieuws over Pokémon GO, via onze website en NWTV-app en op FacebookTelegram en Discord.