Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Raintap.

In Nederland worden we regelmatig getrakteerd op een regenbui. Soms een korte miezerbuitje, dan weer een fikse regenval. Hoewel het niet altijd fijn is en zelfs ook voor overlast kan zorgen, is het wel goed voor de tuin. Steeds meer mensen maken ook gebruik van een regenton om het water op te vangen en te hergebruiken om bijvoorbeeld de tuin te besproeien zodat dit niet van het water uit de kraan hoeft te komen. Het grote voordeel is dat de regenton vanzelf wordt gevuld wanneer het regent. Bovendien is het erg duurzaam omdat het water zo wordt hergebruikt.

Floris Schoonderbeek heeft nog eens naar het concept van de regenton gekeken zoals wij die kennen en heeft daar wat extra’s aan toegevoegd. Vanaf dat moment was de Raintap geboren. De basis is nog steeds hetzelfde als die van een normale regenton. Het water wordt opgevangen door onder andere de regenpijp, maar de Raintap is voorzien van een extra kraan en een wasbak. Hiermee is het niet alleen mogelijk om water te tappen om je planten mee water te geven, maar is het tevens mogelijk om je handen even vlug te wassen. Een bijgeleverd pompje zorgt ervoor dat het water door de kraan wordt gepompt zodat je goed je handen kunt wassen.

De Raintap is in drie kleuren beschikbaar, namelijk groen, bruin en grijs en wordt verkocht voor de adviesprijs van €379,-.