Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Er waren al langer geruchten over een nieuw PSVR-model, maar nu is officieel de PlayStation VR2 aangekondigd: de nieuwe VR-headset voor de PlayStation 5. Je kunt de volledige specificaties van het apparaat bekijken in het blogbericht, maar de meest belangrijke informatie is dat het scherm 4k is, een gezichtsveld van 110 graden heeft met foveated rendering, wat inhoudt dat het scherm zich volledig zal scherpstellen waar je ogen op focussen zodat er meer kracht en kwaliteit daar geboden kan worden.

Daarbij kan tussen de 90 en 120 Hz verversing gehaald worden. Ook biedt de headset enige feedback op basis van je ervaring, denk daarbij aan oogsensoren, 3D-audio en vibraties voor een unieke ervaring. De controllers zouden ook een betere beleving moeten bieden met adaptieve triggers zoals we die ook van de DualShock 5-controller kennen.

Daarnaast werd bekend dat Horizon Call of the Mountain, een VR-titel van Guerilla, ook in ontwikkeling is. Verwacht wordt dat de headset met de feestdagen van 2022 moet verschijnen, maar een officiële datum hebben we nog niet.