Doorgaan naar artikel
Remake The Last Of Us verschijnt dit jaar nog
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Het kan niemand ontgaan zijn dat er een remake komt van The Last Of Us (2013).

De game die het PlayStation 3-tijdperk mocht afsluiten bleek een grote hit bij zowel gamers als critici. In The Last Of Us volgen we Joel Miller die in een post-apocalyptisch Noord-Amerika moet zien te overleven. Als hij de taak krijgt om een jong meisje (Ellie) naar de andere kant van het land te brengen, ondergaan zij een lange tocht vol gevaren. Ze krijgen te maken met geïnfecteerde, zombieachtige mensen, stammen overlevers en barre omstandigheden. Doordat Joel tijdens de uitbraak twintig jaar geleden zijn eigen dochter verloor, moet hij het ook tegen zijn eigen verleden opnemen.

In 2014 verscheen er al een PlayStation 4-remaster van de eerste game, hier zat ook al de uitbereiding Left Behind bij inbegrepen. In 2020 verscheen The Last Of Us: Part II, hierin volg je Ellie op een wraakmissie door een verwoest Seattle. Afgelopen zomer verscheen er een patch waardoor beide games in 4K en 60fps te spelen zijn op de PlayStation 5.

Vorig jaar kondigde ontwikkelaar Naughty Dog aan te werken aan een nextgen-remake. Na maanden van stilte gaat het gerucht dat de game zou verschijnen in het tweede deel van 2022.

The Last of Us 2 trailer, The Last of Us 2-releasedatum

De remake zou exclusief verschijnen voor de Playstation 5, hoewel er ook geruchten gaan dat deze versie van de game ook op pc zal verschijnen. Dit zou na Days Gone (2019), Horizon: Zero Dawn (2017),  God of War (2018) en Uncharted: Legacy of Thieves Collection (2022) een logische stap zijn. Echter dienen we deze geruchten met een grote korrel zout te nemen. Wel wordt er verwacht dat de remake volledig gebruik zou maken van de mogelijkheden die de PlayStation 5 te bieden heeft. Denk hierbij aan de adaptieve triggers, haptische feedback, ray-tracing en supersnelle laadtijden.

Onlangs heeft creative director Neil Druckmann aangegeven dat Naughty Dog op dit moment werkt aan meerdere games. Mogelijkheden zijn The Last Of Us: Part III en een vervolg op de Uncharted serie, hoewel de toekomst van de laatste franchise af schijnt te hangen van het succes van de gelijknamige film die 10 februari in de bioscopen verschijnt.

Foto: HBO

Saillant detail is dat de remake van The Last Of Us nagenoeg tegelijk is aangekondigd met de gelijknamige televisieserie. Men verwacht dan ook dat de releasedatum van zowel de game als de serie om marketingtechnische redenen samen zullen vallen. In de TV serie zullen Joel en Ellie gespeeld worden door Pedro Pascal (Kingsman: The Golden Circle, Game Of Thrones, The Mandalorian) en Bella Ramsey (Game of Thrones). Het script zal in handen zijn van Craig Mazin (Chernobyl) en Neil Druckmann (The Last Of Us Part I & II, Uncharted: The Lost Legacy, Uncharted 4: A Thief’s End). Naast Neil Druckmann keren ook componist Gustavo Santoalalla en acteurs Jeffrey Pierce en Merle Dandridge terug. Laatstgenoemde zal Marlene vertolken, de rol die zij ook al had in de games.

The Last Of Us en The Last Of Us: Part II zijn exclusief verkrijgbaar voor PlayStation. De serie zal exclusief te zien zijn bij HBO en HBO MAX.