Doorgaan naar artikel
Ghostwire: Tokyo
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Ghostwire: Tokyo is een spannend en uitnodigend avontuur in een verlaten Tokio vol vreemde monsters uit Japanse sprookjes.

Tijdens een exclusief preview-event mochten wij een uitgebreide gameplay-demo bekijken van Ghostwire: Tokyo, de aankomende game van Bethesda. Hieronder lees je meer over onze indrukken van deze preview, waarvan we het eerste half uur van de game te zien kregen.

Ghostwire: Tokyo

De game draait om veelal Japanse horrorfiguren die Tokyo hebben overgenomen doordat een man met demonisch masker genaamd Hannya ze heeft vrijgelaten. Alle mensen zijn door een golvende mist opgeslokt en verdwenen of verandert in geesten. Akito, ons hoofdpersonage, blijkt gespaard te zijn doordat hij gefuseerd blijkt te zijn met KK, een spokenjager die zelf een geest is geworden. Akito’s zus ligt in coma en Hannya lijkt zijn zinnen op haar te hebben gezet. Met behulp van KK’s supernatuurlijke krachten moet Akito de zogeheten ‘bezoekers’ vernietigen. Sommige wezens kunnen je zelfs versterken als je ze weet te vangen. Hannya wil dood en verderf zaaien en het is aan jou om geesten vrij te maken en Tokyo te ontdoen van de kwaadaardige monsters.

Je kan verschillende krachten inzetten tegen de gevaarlijke wezens, zoals een windkracht, vuurkracht en een magische boog. Daarmee leg je de kern van het wezen bloot en door deze vervolgens te grijpen vernietig je het monster en vul je je krachten weer aan. Door een torii hek te bevrijden stoppen de vijanden met verschijnen, krijg je nieuwe vaardigheden en vergroot je het gebied waarin je je kunt bewegen. Zo beweeg je je door Tokyo heen terwijl je steeds nieuwe uitdagingen voor je kiezen krijgt.

Ghostwire: Tokyo

Ondanks dat Tokyo leeg is van mensen, was het toch tof om de levendige omgevingen te ervaren. Er zijn genoeg vijanden te vinden, maar de wereld zelf ademt ook sfeer. Het is overduidelijk dat alle mensen spontaan zijn verdwenen, want de wereld is in volledige chaos in het kleurrijke, doch grimmige Tokyo. Daarbij veranderen de kwade geesten hier en daar ook de omgeving waardoor je regelmatig aan jezelf twijfelt. Zo kan het zijn dat de kamer die normaal leek ineens ondersteboven staat, de gang erna zijwaarts is gebogen en je recht op de badkamer afloopt vanaf boven. Ook loop je door de reguliere straten en blijken ineens bepaalde onderdelen te ‘glitchen’, wat uitnodigt om het te onderzoeken en bijzondere zaken te ervaren.

Naast de hoofdmissie zagen we ook allerlei zijmissies waarbij je met de zielen van mensen praat en zo meer krachten zou kunnen krijgen. Ook kan je op zoek gaan naar allerlei geheimen zoals wasbeerbeeldjes. De wereld biedt dus genoeg interessante zaken om te zoeken.

Ondanks dat we zelf niet met de game konden spelen, kregen we zin om zelf de wereld van Ghostwire: Tokyo te ontdekken en vijandige geesten te verdrijven. De game voelt vaak wat spannend en vreemd, maar interessant genoeg om te onderzoeken wat er mis is in de wereld. We zijn benieuwd naar alle vaardigheden die de game ons zal bieden en welke bijzonderheden we tegen zullen komen wanneer de game later dit jaar verschijnt.

Ghostwire: Tokyo zal deze lente uitkomen voor PlayStation 5 en pc.