Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

De HP OMEN 16-c0120nd is een goed en degelijk apparaat met bovengemiddelde prestaties. Nergens verblufte de laptop ons, maar over het geheel presteert het ruim voldoende. De hoekige vorm kan soms wat onprettig zijn tijdens lange sessies.

HP brengt met het OMEN-merk al een tijd laptops en computers uit die de veeleisende kwaliteit kunnen bieden voor gamers. Zo mochten we dit keer de HP OMEN 16-c0120nd uittesten. Hieronder kun je onze ervaringen lezen met dit apparaat.

HP OMEN 16-c0120nd Foto: Joost Klein Middelink

De laptop beschikt over een 16 inch full HD IPS-scherm met een  Radeon RX6600M videokaart. Tevens draait hij op een AMD Ryzen 9 voor een maximale snelheid van 4,6GHz, heeft 32GB DDR4 geheugen en een SSD-opslag van 1TB. De behuizing bevat allerlei poorten die je kunt verwachten van een hedendaagse laptop: USB-C, HMDI, USB 3.2-poorten en een ethernet poort. Daarnaast zitten de standaard verbindingen erop zoals WiFi-mogelijkheden voor 2, 4, 5 en 6 GHz en Bluetooth 5.2.

De aluminium behuizing ziet er strak uit met een mooie afwerking. Qua gewicht is het een niet al te zware laptop, waardoor je deze makkelijk kan meenemen. De hoekige randen ogen modern en de laptop heeft een mooie uitstraling. De HP OMEN 16-c0120nd heeft weinig specificaties die ons echt verblufte, maar voelde wel als een prima all-rounder door alles bovengemiddeld te doen.

HP OMEN 16-c0120nd Foto: Joost Klein Middelink

Tijdens het gebruik viel ons wel op dat de laptop soms wat kleine kuren vertoonde. Zo viel onze internetverbinding af en toe spontaan weg voor enkele momenten, ongeacht waar we werkten. Wij weten niet of dat een probleem was met ons model, software of iets anders, maar gedurende de testperiode was het wel een terugkerend probleem. De hoekige randen mogen dan wellicht modern ogen, maar ze zijn wel voelbaar als je langere tijd werkt op het apparaat. Zodoende is langdurig werken echt minder prettig met deze laptop, al is het een fijn apparaat voor vele andere doeleinden.

De HP OMEN 16-c0120nd is een degelijke en strakke all-round laptop voor de gemiddelde gebruiker. Het apparaat heeft niet bijzonder hoge specificaties, maar ruim voldoende om allerlei dagelijkse taken en regelmatig gebruik aan te kunnen. Het ontwerp kan soms tegenwerken als je langduriger met het apparaat werkt, al zal dat voor elke persoon anders zijn. Ook hadden wij last van wat kleine probleempjes omtrent internet, al is niet zeker of dat specifiek aan ons exemplaar, de software of een andere factor lag. Al met al is deze laptop een prima apparaat met een strakke uitstraling.

HP OMEN 16-c0120nd Foto: Joost Klein Middelink