Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de Walkolution.

Veel kantoormedewerkers kunnen wel meepraten over het feit dat ze (te) weinig beweging hebben tijdens hun werk. Ze gaan vaak achter hun bureau zitten, staan af en toe op voor een kopje koffie of een praatje, maar daar blijft het vaak alweer bij. Een “zittend” beroep is wat dat betreft niet ideaal. Er zijn ook alternatieven waar steeds meer bedrijven gebruik van maken en dat is bijvoorbeeld een bureau dat flink in de hoogte ingesteld kan worden zodat de medewerker staand kan werken. Om ervoor te zorgen dat je meer beweging krijgt tijdens de lange dagen op kantoor is de Walkolution ontwikkeld door een Duits gelijknamig bedrijf. Het is een loopband die wordt aangedreven door de benen. Er zit geen motor of draaiband in verwerkt waardoor je geforceerd wordt om te lopen, maar je begint gewoon met een wandeling en de band draait automatisch mee.

Er is tevens een bureau voor je aanwezig waar je bijvoorbeeld je laptop op kunt plaatsen zodat je tijdens je wandeling toch kunt blijven werken. Gelukkig maakt de loopband vrijwel geen geluid zodat de concentratie van jezelf of eventuele collega’s in dezelfde ruimte hier niet door gestoord worden. De Walkolution is voornamelijk van hout gemaakt waardoor het een warm uiterlijk krijgt en goed past binnen de werkomgeving. Ben je klaar met je werk en je wilt even flink doorstappen of zelfs een rondje hardlopen, dan is het bureau eenvoudig te verwijderen en kan je aan de slag met een intensievere work-out.

Helaas is de Walkolution geen goedkope oplossing. Het apparaat heeft een startprijs vanaf €4.799,-.