Doorgaan naar artikel
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Johans Hardwarehub is een rubriek waarin we wekelijks de leukste en meest opvallende gadgets en hardware bespreken. Deze week gaat het over de T1 Tomahawk-rolmaat.

Iedereen die weleens aan het klussen is geweest zal waarschijnlijk wel een rolmaat in zijn handen gehad hebben. Een simpele, maar toch doeltreffende uitvinding waarmee je eenvoudig iets kunt opmeten. Tegenwoordig wordt alles slimmer en handiger gemaakt en zo ook voor dit toch al eenvoudig te gebruiken gereedschap. De T1 Tomahawk-rolmaat is namelijk voorzien van twee displays en andere handige snufjes.

Het ene scherm wordt gebruikt om de afstand bijzonder nauwkeurig weer te geven. Je hoeft dus niet meer onhandig boven het meetlint te hangen om de streepjes van de millimeters te tellen voor een exacte afstand. Het tweede scherm is voorzien van e-paper, net als bij een e-reader. Hierop zijn notities af te lezen zoals de recente afmetingen. Dit is erg handig omdat je zo niet alles hoeft op te schrijven en je kan het direct gebruiken. Uiteraard heeft ook de T1 Tomahawk een eigen app waar ook alle gegevens direct in worden opgeslagen. Middels een druk op de knop kan er ook eenvoudig worden geschakeld tussen de binnen-, buiten- of middenmaat. Ook is deze handige rolmaat voorzien van twee lasers die een duidelijke markering achterlaten, en een potloodhouder zodat je die duidelijke markering meteen kunt aftekenen.

De T1 Tomahawk wordt middels Kickstarter gelanceerd en zal uiteindelijk voor een bedrag van ongeveer $260,- in de winkel liggen.