Doorgaan naar artikel
Eerste 30 minuten van The Quarry-gameplay onthuld
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Twee weken geleden verbaasde studio Supermassive Games vriend en vijand door de aankondiging van hun nieuwe game. Nu toont weblog IGN de eerste 30 minuten aan The Quarrygameplay en die zien er erg goed uit:

We volgen een jong stel op weg naar zomerkamp “Hackett’s Quarry”, in het bos raken zij van de weg en worden ze opgejaagd door spookachtige verschijningen. Ook wordt er gehint naar een rondreizend circus (met bijbehorende freaks) en een naargeestig motel. Meer verklappen zou zonde zijn.

The Quarry Chris Foto: Supermassive Games

Wat als eerste opvalt aan deze preview is dat het er grafisch fantastisch uitziet, door het gebruik van hollywoodacteurs en motion-capture zijn de personages levensecht. Dit was al zo bij de vorige titels (Until Dawn, The Dark Pictures), maar voor The Quarry lijkt ontwikkelaar Supermassive Games nét even een tandje bij te zetten. Daarnaast valt op dat deze preview enger is dan hun vorige games bij elkaar. Duidelijk zijn de invloeden van “old-school” horrorklassiekers zoals The Shining, Friday The 13th en natuurlijk The Evil Dead. Geen goedkope schrikmomenten maar slimme trucjes, langzame spanningsopbouw en interessante camerastandpunten (heel erg à la Evil Dead) zorgden ervoor dat wij de volledige 30 minuten op het puntje van onze stoel geplakt zaten!

The Quarry wordt uitgegeven door 2K games en zal vanaf 10 juni verkrijgbaar zijn voor PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One en pc.