Doorgaan naar artikel
Konami brengt over een week versie 1.0 van eFootball uit
Stefan Manenschijn
Stefan Manenschijn
Profiel

De deceptie was groot onder voetbalfans toen eFootball vorig jaar werd gereleased. De game was simpelweg niet af en dat, samen met het feit dat de ontwikkelaar een jaartje over had geslagen met eFootball PES 2021 Season Update, veroorzaakte een enorme shitstorm. Konami beloofde beterschap en heeft nu aangekondigd dat ze op 14 april met versie 1.0 van eFootball gaan komen.

In een uitgebreide blogpost biedt de ontwikkelaar nogmaals zijn verontschuldigingen aan. Men was zo druk met het op tijd releasen van het spel, dat daarbij de kwaliteit uit het oog verloren is. De afgelopen tijd heeft Konami flink haar oor te luisteren gelegd bij zowel gamers als media en heeft flink veel verbeteringen doorgevoerd, waardoor ze nu het vertrouwen hebben om de release van volgende week “versie 1.0” te noemen.

Naast verscheidene balans- en gameplayverbeteringen, wordt ook de modus DreamTeam uitgebracht. Dit is het equivalent van MyClub dat we kennen uit de PES-reeks. Hierin was het mogelijk om te sparen voor je eigen droomteam en het daarmee op te nemen tegen anderen. De PES-versie van Ultimate Team dat we van FIFA kennen dus eigenlijk.

In de aanloop naar de release zullen er nog meer details worden vrijgegeven. Op dit moment is het echter nog niet duidelijk of we bijvoorbeeld meer teams en competities zullen krijgen, laat staan of er al offline-modi beschikbaar gaan zijn. De kans op dat laatste achten we niet erg groot.

Daarnaast ging Konami ook in op de mobiele versie van eFootball. Deze zal volgende week nog niet beschikbaar komen, maar de ontwikkelaar geeft aan er druk mee bezig te zijn om die versie klaar te krijgen.

We zijn benieuwd of eFootball met de komende update zijn hachje weet te redden. Ondanks de beroerde staat waarin het werd uitgebracht, kon je wel voelen dat er potentie in de game zit.