Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Wij mochten tijdens een vroege showcase een uitgebreide trailer bekijken vol Saints Row-customization. Zoals gewend van de knotsgekke serie kan je jezelf volledig aanpassen en voorzien van allerlei bizarre outfits met idiote hoedjes, absurde sokken, soorten tanden, bewegende huidskleuren en vreemde haarstijlen. Auto’s zijn ook te pimpen met allerlei neonlampen, motorgeluiden, uitbundige velgen en apparatuur om chaos te veroorzaken. Ook kan je je wapens customizen met mooie stickers, kleurtjes en attachments, maar ook het volledige model, waarbij je een machinegeweer kan veranderen naar een paraplu of een pijl kan aanpassen naar een groot bot alsof het zo uit de prehistorie komt. De kerk, die fungeert als jouw hoofdkwartier tijdens het spel, kan je ook volledig inrichten naar eigen smaak. Maak je er een klassieke vervallen kerk van, of juist een over-the-top dansclub? Het kan allemaal.

Tijdens de showcase kregen we ook informatie van de ontwikkelaars over hoe ze de volledige aanpassingssystemen hebben bedacht. Zo begonnen ze bij een aantal basisvormen waar je vanuit kan werken. Als je bijvoorbeeld een volledig asymmetrisch en absurdistisch gezicht wilt maken, is dat mogelijk door middel van alle afzonderlijke instellingen. Er zijn ook ongeveer tachtig basisvoertuigen die je volledig naar eigen smaak kan aanpassen, waaronder auto’s, motoren, helikopters, tanks, boten en meer. Daarbij kan je ook allerlei dingen toevoegen aan je voertuig zoals turbo, een sloopkogel, een schietstoel, messen aan de wielen en meer.

De remake van Saints Row werd helaas uitgesteld van eind februari tot 23 augustus 2022 na een aankondiging tijdens Gamescom 2021.