Doorgaan naar artikel
Nintendo Switch Sports
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Eigenaar / PR / Sales / Community-manager
Profiel

Conclusie

Nintendo Switch Sports verschijnt eind deze maand voor de Nintendo Switch en het lijkt erop dat de magie van de Wii grotendeels meegenomen wordt! Nog realistischere bewegingen maken het spel echt beter, alleen voetbal voelt op dit moment niet helemaal op zijn plek.

Met nog iets meer dan twee weken te gaan tot Nintendo Switch Sports in de winkels ligt, kregen wij de kans om op het Nederlandse hoofdkantoor van Nintendo het spel alvast aan de tand te voelen. Samen met een collega-website hebben wij de zes sporten geprobeerd die vanaf de lancering beschikbaar zijn. Voelde dit net zo vertrouwd als toentertijd op de Nintendo Wii, of heeft het concept de tand des tijds niet doorstaan?

In een eerdere preview van Nintendo Switch Sports lees je al over een aantal van de sporten. Deze lees je hier terug. De focus in deze preview ligt dan ook voornamelijk op badminton, volleybal en voetbal. Met alle drie hebben we (toevallig) ook ervaring in het echt. Dat bleek in het begin, vooral bij badminton, echt een voordeel te zijn. Van alle sporten die we geprobeerd hebben valt voetbal het meeste tegen. Het is echt wat traag en omdat je ook computerspelers hebt die met je meedoen ben je soms echt aan het zoeken naar het juiste samenspel. En ondanks dat je wel met beweging moet spelen, is het jammer dat dit de enige sport is die niet realistisch aanvoelt. Mogelijk wordt dit later nog anders wanneer je ook kunt gaan schoppen voor de beweging, maar nu ontbreekt dit nog. Overigens was het nemen van penalty’s wel leuk, vooral omdat je hier al kon spelen door te schoppen.

Wat bij deze drie sporten, maar ook bij de andere drie sporten opvalt is dat bewegen echt veel meer een ding is dan het op de Wii was. Je komt weliswaar wel een beetje weg met korte bewegingen, maar wanneer je bijvoorbeeld een smash tijdens volleybal echt nadoet, dan heeft deze ook meer kracht. Uiteindelijk zal de speler die de bewegingen het beste imiteert dus een groot voordeel hebben. Spelers die niet de echte bewegingen maken zullen met momenten het echt lastiger hebben. Maar dat maakt het wat ons betreft juist eerlijker en leuker. Overigens moet je niet gek staan te kijken als je na een flinke tijd spelen ook echt spierpijn hebt (als ongetrainde speler). Het kan namelijk echt wel af en toe intens zijn.

Alhoewel we de online functies nog niet hebben kunnen proberen, speelden we wel tegen en met een andere speler. Wat hier direct duidelijk werd is dat het sociale aspect van het originele Wii Sports echt weer aanwezig is. Speel je samen dan wordt je samen enthousiast, zeker wanneer je tegen twee andere spelers speelt. En speel je tegen elkaar dan wordt het natuurlijk flink competitief.

We hebben nog een hoop modi niet kunnen proberen, maar zeker omdat je niet de volle zestig euro betaalt, lijkt het erop dat Nintendo Switch Sports een leuke toevoeging gaat worden aan de meeste collecties. Of dit ook echt zo is, moet echter uiteindelijk nog gaan blijken!