Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Painting VR biedt een ontspannen ervaring aan waarbij je met allemaal hulpmiddelen je ideeën mooi op het doek kan zetten.

Veel VR-ervaringen zijn gebaseerd op actievolle belevingen, grappige puzzels of knallende shooters. Painting VR is juist bedoeld om te kunnen ontspannen en mooie schilderijen te maken met allerlei materialen. Het spel was al een tijdje verkrijgbaar in Early Access op pc, maar is deze maand officieel verschenen voor pcvr en Meta Quest-apparaten. Lees hier onze review.

Painting VR

In een groot, verlaten skatehal staat jouw studio vol materialen en kleuren om prachtige schilderijen te maken. Het canvas dat je kan bewerken is aan te passen qua grootte, waardoor je niet beperkt bent tot bepaalde afmetingen. Je kan gebruikmaken van simpele kwasten, pencelen, pennen, stiften, verfsprays en meer. Kleuren zijn te gebruiken in hun basiskleur, maar ook te mengen op verschillende manieren zodat je compleet vrij bent om welke kleur dan ook in te zetten.

Het gebruiken van deze tools gaat vrij makkelijk, waarbij je met simpele aanpassingen verfijningen kan instellen. Denk daarbij aan de dikte van de kwast, de dikheid van de verf en hoeveel verf het achterlaat op het canvas. Zodoende kan je creatief te werk gaan met alle mogelijkheden die je hebt om jouw ideeën op het canvas te zetten, zeker met alle middelen tot je beschikking. Tussendoor kan je jouw creaties ook opslaan om later verder te werken en zodra ze klaar zijn, kan je ze ophangen in de studio om je eigen galerij te creëren.

Painting VR

Soms werkt de besturing niet helemaal mee in de menu’s, waardoor je soms instellingen selecteert die je juist niet wilt kiezen. Ook zijn de grote kwasten soms wat onhandig om te gebruiken, want het resultaat is soms gewoon niet wat je in het echt zou verwachten. Daarnaast zijn er meer kleine, opvallende zaken wat je in het echt niet zou hebben, zoals een verfspray die op vijftien meter afstand dezelfde dekking heeft als een halve meter van het doek af.

Toch weet Painting VR wel zodanig ontspannend vermaak te bieden om mooie kunstwerken te maken. Met wat geduld om de besturing te leren en de juiste instellingen te vinden, wordt het een gemak om schilderijen te maken. Het enige wat dan nog mist zijn jouw ideeën. Mogelijk zouden meer hulpmiddelen en mogelijkheden in de toekomst nog meer variatie bieden, net als de mogelijkheid om je creaties te zien in andere omgevingen, maar voor nu is het al best tof om te spelen.