Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

Conclusie

Nintendo Switch Sports is een echt leuk spel dat zowel offline als online iets te bieden heeft. Maar alleen zul je het vermoedelijk niet lang blijven spelen. Het is dan ook maar goed dat er een online optie is!

Ondertussen is ook het online gedeelte beoordeeld en lees je dus de volledige Nintendo Switch Sports-review hier! De rest van de review is al eerder geschreven.

Vanaf komende vrijdag verschijnt Nintendo Switch Sports, de nieuwste editie van een Nintendo Sports-game, met natuurlijk ook weer een aantal nieuwe onderdelen. Nadat Wii Sports en Wii Sports Resort het heel leuk deden, leek het Nintendo een goed idee om op de Nintendo Switch met een nieuw deel te komen, maar is dat ook een goede stap geweest?

We hebben enkele weken geleden Nintendo Switch Sports al uitgebreid bij Nintendo mogen proberen en daar is eigenlijk sindsdien weinig in veranderd. Er zijn zes sporten die allemaal leuk en uitdagend zijn, met nog altijd als meest negatieve uitschieter voetbal. De andere sporten moet je namelijk een realistische beweging voor doen, terwijl voetbal veel meer voelt als een soort van FIFA. Alleen wanneer je kiest voor penalty’s dan mag je ook echt schoppen. Dan wordt het overigens wel ook echt leuk. Deze preview lees je hier terug.

Zoals gezegd mag je bij de andere sporten wel echt bewegen en dat werkt zeer goed. Sterker nog, blijf je spelen zoals je dat bij Wii Sports deed, dan wordt dat snel afgestraft wanneer je tegenstander anders speelt. Bij volleybal wordt echt doorhalen bij een smash ook echt wel beloond.

Leuk is dat je naast de standaard sporten, bij bowlen nog een extra modus hebt en juist deze sport kan dat gebruiken. Bowlen voelt namelijk wat statisch en wanneer je de worp doorhebt, red je het meestal wel. Met deze nieuwe modus kun je de baan veranderen in een soort van obstakelbaan. Dan worden de kwaliteiten die je moet hebben ineens anders en wordt het een stuk moeilijker. Dat is overigens echt wel positief.

Daar waar offline met vrienden natuurlijk heel leuk is, zal offline alleen snel gaan vervelen. De uitdaging raakt eruit, zelfs wanneer je de computer op moeilijk zet. Gelukkig is er dan de online-optie! Tegen spelers van over de hele wereld kun je het opnemen in wedstrijden die met moment echt episch zullen aanvoelen. Tof is ook dat je zult merken dat offline je weinig meer leert, maar online je alsnog nieuwe dingen oppikt. Dit komt mede doordat de uitdaging groter is natuurlijk en je dus bijna geforceerd wordt jezelf te verbeteren.

Wat ook echt leuk is aan het online gedeelte is dat je nieuwe items kunt vrijspelen voor je sporten en je personage. Natuurlijk zal niet iedereen hier altijd evenveel mee bezig zijn. Maar de mogelijkheid iets vrij te spelen motiveert veel spelers normaal gesproken!

Nintendo Switch Sports is sowieso een echt heel leuk spel, waarbij helaas alleen voetbal er wat ons betreft minder uitspringt. Offline zal je alleen niet lang doorspelen, alhoewel het met vrienden natuurlijk wel echt leuk blijft. Maar vooral online is het echt een leuk spel. En dat voor slechts iets meer dan veertig euro!