Doorgaan naar artikel
NWTV.nl bestaat tien jaar! Tijd voor verandering, maar ook meer van hetzelfde!
NWTV-redactie
NWTV-redactie
Profiel

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat Dirk Wolthuis en Jeffry van Geel het startschot gaven voor NWTV.nl (toen nog Nieuwerwets.tv). Wilco Beuckens, toenmalig redacteur, had de eer het eerste artikel te plaatsen, welke je hier terugleest. Een impressie van FIFA 13 bleek het begin van een succesverhaal. Nu, tien jaar later, heeft NWTV nog altijd zijn plafond niet bereikt. Maar het is wel tijd voor verandering!

NWTV wordt Nieuwerwets Media & Consultancy

Waar in 2012 NieuwerwetsTV een kleine nieuwssite was over games, films, tech en muziek, is het bedrijf erachter (NWTV) tegenwoordig veel meer dan dat (verderop lees je hier meer over). Ongeveer 30 procent van de flink groeiende omzet werd in 2021 uit werkzaamheden buiten de website gehaald en de verwachting is dat dit in 2022 groeit naar 35 tot 40 procent. Steeds meer (maatschappelijke) bedrijven beseffen zich dat ze iets moeten doen met de online wereld en gaming in het bijzonder, maar weten niet hoe ze dit kunnen oppakken. In dit gat is NWTV gesprongen in de regio Zuid-Oost-Brabant, alhoewel er buiten dit gebied ook steeds meer expertise wordt gevraagd. Komende zomer worden er bijvoorbeeld Workshops gegeven in onder andere Arnhem, Veenendaal, Eindhoven en Ede en in het najaar hosten we een evenement in Gemert.

Omdat NWTV als merk vooral altijd verbonden is aan de website, hebben we besloten om vanaf vandaag de bedrijfsnaam te veranderen in Nieuwerwets Media & Consultancy. Alhoewel er tijdens het proces voor de naamsverandering veel namen voorbij zijn gekomen, vonden we het misschien wel het mooiste om terug te gaan naar waar we zijn begonnen. Maar dan in plaats van TV (wat voortkwam uit het idee om ook televisieprogramma’s te gaan maken) Media & Consultancy erachter. Dat past veel beter bij wat Nieuwerwets Media & Consultancy tegenwoordig doet en laat ook zien dat het tegenwoordig zoveel meer is dan alleen de website!

Voorbeelden van projecten waar Nieuwerwets Media & Consultancy aan bijdraagt of zelfs de initiator van is:

 • Dynamo Jongerenpanel
  • Iedere zes weken komen ongeveer tien jongeren uit de regio samen onder begeleiding van Nieuwerwets Media & Consultancy om Dynamo Jeugdwerk te adviseren over de online aanwezigheid en het gebruik van Sociale Media.
 • Gaming Workshops
  • Verschillende jeugdorganisaties in Nederland (jeugdwerk, kinderopvang, scholen, bibliotheken) zoeken steeds vaker vermaak in de vorm van gaming, maar dan op een manier die ze niet zelf kunnen bieden. Nieuwerwets Media & Consultancy heeft verschillende workshops ontwikkeld met als meest populaire workshop: de Mario Kart: Home Circuit-workshop. Komende zomer geven we deze bijvoorbeeld in enkele dagen bijna dertig keer.
 • Gaming-toernooien
  • Op onder andere Dutch Comic Con, Firstlook, CampZone en Made in Asia wordt Nieuwerwets Media & Consultancy jaarlijks gevraagd om gametoernooien te organiseren. Vooral Nintendo-games zijn zeer populair onder de bezoekers van deze evenementen. NWTV was enkele jaren geleden ook de eerste die een landelijk Pokémon GO-toernooi organiseerde.
 • MetaPodcast
  • Sinds september 2020 podcasten Jeffry en Dennis wekelijks over Pokémon en met succes. Met tegenwoordig 2000 maandelijkse unieke luisteraars en zelfs een eigen sponsor, is de podcast nog altijd volop in groei. En het einde van de groei lijkt nog niet in zicht.
 • LevelUp040 en Dynamo Esports
  • Toen Dynamo Jeugdwerk in 2019 zich ging richten op gamers, werd NWTV direct betrokken! Als bedrijf, gevestigd in de regio Eindhoven, waren wij de perfecte optie om te helpen dit nieuwe platform leven in te blazen. En dat is een groot succes gebleken. Wekelijks wordt er heel veel gaming geprogrammeerd in de jongerencentra en met enige regelmaat zijn er stedelijke evenementen. Als kers op de taart opent deze zomer het Dynamo Esportscenter waar Nieuwerwets Media & Consultancy een van de belangrijkste partners van wordt. Richting de opening hebben we Dynamo voorzien van advies, maar ook onze contacten in de game-industrie gebruikt om sponsoren en partners binnen te halen.
 • Sponsoring en partnerships
  • Naast de vele opdrachten die we doen voor bedrijven, hebben we ook een aantal sterke partnerships met bedrijven. Dit resulteert er bijvoorbeeld in dat NWTV tijdens CampZone altijd een van de grootste partners is en ongeveer 30 tot 50 procent van de prijzen regelt die gamers kunnen winnen tijdens de activiteiten en toernooien.
 • NWTV.nl
  • En last but not least is er natuurlijk de website! Waar we tegenwoordig naast games, films, muziek en tech, ook series, bordspellen en LEGO behandelen.

2022 belooft een mooi jaar te worden en voor ons dus extra bijzonder met een nieuwe naam, een nieuwe logo en een verwachtte groei! Mocht je interesse hebben in een van de diensten die NWTV levert, neem dan contact op via info@nwtv.nl! Binnenkort lanceren we overigens nog een website voor Nieuwerwets Media & Consultancy, inclusief een nieuw mailadres. Ook het oude mailadres blijft uiteraard gewoon werken.