Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

De Huawei Watch GT 3 Pro zelf is een geweldig apparaat met zeer uitgebreide mogelijkheden voor het bijhouden van biometrische gegevens. De bijbehorende Huawei Health-app is echter enigszins onhandig waardoor je wat hordes moet nemen om het maximale uit je horloge te halen.

De Huawei Watch GT 3 Pro is een smartwatch die de focus op sport en beweging heeft. Met de vele opties zou het de perfecte assistent moeten zijn voor de actieve sporter. Lees hier onze review over deze wearable om te kijken of het misschien iets voor jou is.

Huawei Watch GT 3 Pro Foto: Joost Klein Middelink

Voordat je het apparaat in gebruik kan nemen moet je eerst de bijbehorende app Huawei Health installeren. Via deze app kan je allerlei gegevens, zowel verkregen van het horloge als zelf bijgehouden, noteren om een indruk te krijgen van je persoonlijke gezondheid. Dankzij Harmony OS kan het horloge je hartslag meten, je trainingen bijhouden, je stressniveau inschatten, de temperatuur van je huid meten, ademhalingsoefeningen doornemen, je slaapritme analyseren en nog veel meer, maar sommige zaken zal je zelf moeten bijhouden, zoals je bloeddruk en gewicht. De app combineert deze informatie tot allerlei adviezen en trainingsprogramma’s, zodat je een op jouw afgestemde levensstijl kan vinden.

Het horloge zelf beschikt over allerlei toeters en bellen. Zo zitten er dus allerlei sensoren in om lichamelijke gegevens te noteren en op te slaan. Buiten de biometrische data kun je met de Watch GT 3 Pro ook simpelere handelingen uitvoeren, zoals timers instellen, je agenda bekijken, meldingen ontvangen, een zaklampje inzetten, je contacten doorzoeken, het weerbericht bekijken, je muziek besturen en je wijzerplaat aanpassen. Via de twee knoppen, waarvan één draaiend, en het touchscreen kan je alles soepel besturen en door menu’s gaan. Het horloge voelt robuust, degelijk en kwalitatief aan en oogt heel stijlvol. De besturing verloopt vrijwel vlekkeloos en zonder enige moeite swipen we naar alle informatie over onze workout, onze hartslag en het weerbericht.

Huawei Watch GT 3 Pro Foto: Joost Klein Middelink

Ondanks dat de Huawei Watch GT 3 Pro zelf best top is, mankeert er het een en ander aan, wat het gebruiksgemak in de weg zat. De versie van de Huawei Health-app in de Play Store was niet de meest recente versie, dus na wat rondzoeken op de Huawei-website konden we met de app aan de slag. Binnen de app kan je ook nieuwe wijzerplaten uitzoeken, maar je kan deze niet filteren of per categorie uitkiezen en je bent beperkt tot alles in de Huawei-app zelf. De app kan een hoop bijhouden, maar daarvoor moet je wel een hoop informatie toevoegen en tevens de benodigde apparatuur hebben.

Ook krijg je niet standaard alle meldingen te zien op het horloge, daarvoor moet je eerst allerlei toestemmingen geven en vinkjes aanzetten zodat je deze wel ontvangt. Mocht je overigens jouw contacten willen bekijken, kan dat alleen als je ze in de Huawei Health-app zet. En als je eenmaal meldingen krijgt dan zit er weer geen bewegingssensor in het horloge om de melding weg te krijgen, daarvoor moet je het scherm aanraken; iets dat tijdens het sporten niet altijd even handig is.

Buiten sommige hordes die je moet nemen om maximaal profijt van het horloge te hebben, is het apparaat erg prettig in gebruik. Met slechts enkele handelingen kan je trainingen starten, gegevens registreren, oefeningen bekijken en veel meer. Het apparaat reageert snel en gaat qua batterij best lang mee, ondanks de constante registratie van biometrische gegevens. Ook kan je met het horloge je muziek besturen, al is de besturing hiervan niet helemaal vloeiend doordat het een algemene interface is voor alle muziek-apps. Al met al een zeer gevarieerd apparaat.

Huawei Watch GT 3 Pro Foto: Joost Klein Middelink

De Huawei Watch GT 3 Pro is een absoluut geweldig apparaat dat allerlei biometrische gegevens registreert zodat je jouw lichamelijke gezondheid op alle facetten kan bijhouden. Voordat je het maximale uit het horloge kan halen, zal je wel eerst de gehele Huawei Health-app moeten uitpluizen om ervoor te zorgen dat je alle onderdelen hebt ingesteld die je wilt. Als dat eenmaal gelukt is, heeft de sportliefhebber wel een zeer gevarieerd en soepel apparaat.