Doorgaan naar artikel
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Assassin’s Creed is 15 jaar geworden. Om dit te vieren geeft Ubisoft een inkijkje in de toekomst van de franchise en jaar 2 van Assassin’s Creed: Valhalla. Zo is er nu de next-gen-update voor Assassin’s Creed: Origins waardoor de game in 4K en 60fps te spelen is. (Deze verscheen eerder al voor Assassin’s Creed: Odyssey) 

Voor Valhalla komen er nieuwe tombes, wapens en mastery challenges en uitrustingen. Ook keren de festivals terug met nieuwe content. Net als bij de voorgaande twee delen komt er de “discovery tour”. Hiermee kun je de wereld van Assassin’s Creed: Valhalla ervaren zonder wapens mee te hoeven nemen. Zo kun je je volledig op de geschiedenis focussen.

Ook komt er een “roguelite” spelmodus die zich afspeelt in Niflheim genaamd “The Forgotten Saga”. Ter afsluiting van Valhalla komt er nog één hoofdstuk met single-player content ter afsluiting van Eivors verhaal. Iets wat ook erg nodig was na het teleurstellende Dawn of Ragnarok.

Tot slot is er in september 2022 een speciaal event waarbij Ubisoft de toekomst van de franchise én hopelijk de nieuwe game aan zal kondigen. Zodra dit gebeurd is lees je er bij ons uiteraard alles over.

Assassin’s Creed: Valhalla is nu verkrijgbaar voor pc, PlayStation en Xbox.