Doorgaan naar artikel
Rutger Engel
Rutger Engel
Hoofdredacteur
Profiel

Conclusie

Fire Emblem Warriors: Three Hopes is door het diepgaandere verhaal dan je van een Warriors-game gewend bent, de moeite waard voor fans van Fire Emblem: Three Houses. Ben je dat niet, dan is de gameplay niet de moeite waard om te verkiezen boven iets als Samurai Warriors 5.

We gaan weer verder met het lijstje van crossovers tussen Dynasty Warriors en andere gameseries. Zo’n vijf jaar geleden hadden we al Fire Emblem Warriors en nu is het tijd voor de Three Houses-versie in de vorm van Fire Emblem Warriors: Three Hopes. We zijn er alvast mee aan de slag gegaan en vertellen je erover.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes laat je als een nieuw personage spelen en al snel kom je drie bekende gezichten tegen: Claude, Dimitri en Edelgard. Met hen ga je de eerste levels door en leer je wat je moet weten om honderden soldaten (en de nodige commandanten) tot moes te hakken.

De presentatie van Fire Emblem Warriors is leuk gedaan: het speelt zich allemaal af in de wereld die je hebt leren kennen in Three Houses en dialogen zijn veel meer in de stijl van Fire Emblem dan in de stijl van iets als Dynasty Warriors. Wel voel je dat de game lijdt onder de technische beperkingen van de Nintendo Switch als je kijkt naar de graphics. De stijl is mooi en kleurrijk, maar aanvallen spatten niet van je scherm af zoals bij bijvoorbeeld Samurai Warriors 5 het geval was: de visuele effecten van bijzondere aanvallen, stellen teleur.

Dit dringt helaas ook door tot de algehele gameplay-ervaring. De framerate ligt gewoon niet bepaald op een stabiele 60fps en voor een vlotte actiegame is dat enorm jammer. Aanvallen komen hierdoor soms wat traag en haperend over en het voelt allemaal niet zo responsief als, wederom, Samurai Warriors 5. Hier komt ook bij kijken dat de gameplay van eerdergenoemde game gewoon veel sneller is dan bij Fire Emblem Warriors het geval is. Deels past dit ook wel bij Fire Emblem, maar het past minder goed bij de Warriors-franchise in het algemeen.

Fire Emblem Warriors:: Three Hopes-gameplay

Wel tof is hoe systemen van Fire Emblem overgenomen zijn in Three Hopes. Zo kan je in dialogen verschillende mogelijkheden kiezen om antwoord mee te geven en draaien gevechten veel meer om klassen en wapentypes. Net zoals in Fire Emblem zijn bepaalde wapens sterk tegen andere wapens en dit wordt ook in Three Hopes een gigantisch belangrijk onderdeel. Dit, gepaard met het feit dat je meerdere personages met je meeneemt, zorgt ervoor dat de game een klein beetje extra strategie en planning krijgt. Het compenseert echter niet genoeg voor de tragere aard van het spel, want uiteindelijk is het niet veel meer dan: kijken welke commandant waar zwak tegen is, en vervolgens iemand met dat wapen op ze af sturen.

Wat daadwerkelijk een waardige toevoeging is, is het verhaal dat een Fire Emblem-game met zich mee hoort te brengen. Alhoewel het niet van de kwaliteit van Three Houses is, is het verhaal in Fire Emblem Warriors: Three Hopes eindeloos diepgaander dan je gewend bent van de gemiddelde Dynasty Warriors of Samurai Warriors. Wat dat betreft is Fire Emblem Warriors toch nog een aanrader voor de echte fan van Three Houses.

Als losstaand spel voor de rest van de gamers is het echter lastig aan te raden. Het is nou ook weer geen slechte game, maar Mousou-games als Samurai Warriors 5 of zelfs Warriors Orochi 4 Ultimate zijn betere ervaringen, met betere graphics en lekker vloeiende gameplay.