Doorgaan naar artikel
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

Capcom Fighting Collection is een best leuke verzameling van populaire vechtspellen van Capcom in een mooi pakketje. Het is wel jammer dat de verzameling grotendeels gevuld is met spellen uit de Darkstalkers-serie en we daardoor enkele toffe spellen missen.

Met de Capcom Fighting Collection krijgen we tien populaire vechtspellen van de studio in een pakketje. Zo worden we getrakteerd op een handjevol Darkstalkers-spellen, wat spellen die niet eerder in console-vorm zijn verschenen, een muziekspeler en veel meer. Lees hier wat wij van deze collectie vonden.

Capcom Fighting Collection

In deze verzameling zitten tien van de meest populaire 2D-vechtspellen van Capcom. Denk daarbij aan de vijf spellen uit de Darkstalkers-serie, Hyper Street Fighter 2, Super Gem Fighter, Super Puzzle Fighter 2 Turbo, Cyberbots en ook Red Earth dat voor het eerst buiten de arcadehallen verschijnt.

De verzameling biedt verschillende nieuwe mogelijkheden om de originele spellen te verbeteren, zoals instellingen om beginners een handje te helpen of juist terugkerende spelers een extra uitdaging te bieden. Daarnaast kan je tegen de computer of je vrienden offline spelen, maar ook online de strijd aangaan in zowel casual als competitieve potjes. Ook kan je bij de meeste spellen trainen tegen vijanden om te oefenen, kan je achievements verdienen en verschillende filters toepassen op het spel om het een meer authentieke uitstraling te geven.

Capcom Fighting Collection

Het is tof om de klassieke games in een nieuw jasje te spelen met verschillende filters om de authentieke ervaring te krijgen. De besturing is helemaal aan te passen. Zo kan je zelfs allerlei speciale aanvallen zetten op een enkele knop, mochten deze te moeilijk blijken om “normaal” uit te voeren. Ook is het leuk om de muziek en afbeeldingen te beluisteren en te bekijken van alle spellen. Inmiddels zijn dit wel de minste toevoegingen die je van een dergelijke verzameling mag verwachten.

De verzameling lijkt wel enigszins wat gehaast, of gewoon slordig, in elkaar gezet te zijn. Zo kan je uit de Japanse of Engelse versie van een aantal spellen kiezen, maar sommigen zijn ook exclusief Japans. Mocht je de Engelse versie hebben geselecteerd en gaat je cursor over een spel wat niet Engels kan, dan zijn alle versies weer veranderd naar het Japans. Dit is storend, want je kan dat snel missen. Ook kan je niet een standaardinstelling voor de besturing kiezen voor alle spellen, maar moet je voor elk spel je instellingen opnieuw aanpassen, iets wat voor tien spellen wel een tergend proces kan zijn.

Capcom Fighting Collection

Wat ook jammer is van de Capcom Fighting Collection is dat er vooral, bijna identieke, Darkstalkers-spellen in zitten. Ondanks dat het best toffe vechtspellen zijn, was het niet noodzakelijk om drie versies van hetzelfde spel te hebben. Zo missen we bijvoorbeeld andere klassieke toppers zoals Rival Schools, een andere Street Fighter of Mega Man The Power Battle.

Zodoende is Capcom Fighting Collection best vermakelijk, maar voor een prijskaartje van veertig euro best summier. De helft van de tien spellen zijn Darkstalkers-spellen die enigszins op elkaar lijken of kleine variaties van elkaar zijn. Het is leuk om te spelen, zeker de minder bekende spellen zoals Cyberbots, Super Gem Fighter MiniMix of Red Earth.