Doorgaan naar artikel
999 Games doet Saboteur: De Donkere Grot-aankondiging
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Saboteur is een bekend kaartspel waarbij dwergen samenwerken om goud te vinden in een mijn, al zijn er sommige spelers die dit proberen te voorkomen. Het spel krijgt binnenkort een opzichzelfstaande uitbreiding, dat maakte 999 Games bekend in hun Saboteur: De Donkere Grot-aankondiging.

Waar in het basisspel het vooral draait om een weg te vinden naar het goud terwijl saboteurs dit proberen te voorkomen, draait De Donkere Grot om het ontsnappen uit een door een aardbeving instortende mijn en moet je een weg naar buiten zoeken. Dit doe je niet meer collectief zoals in het basisspel, maar elke speler krijgt een eigen spelersfiguur om voort te bewegen. Spelers kunnen onderweg monsters tegenkomen die kaarten of zelfs goud van je kunnen afpakken, tenzij je een bijl hebt om ze weg te jagen. Nu maar hopen dat de saboteurs je niet in de weg zitten of anders zie je het daglicht niet meer terug.

Wanneer Saboteur: De Donkere Grot moet verschijnen is vooralsnog onbekend, maar grote kans dat we hierover snel meer horen.

Saboteur: De Donkere Grot-aankondiging