Doorgaan naar artikel
FIFA 23-releasedatum officieel bekendgemaakt met trailer
Johan van de Westerlo
Johan van de Westerlo
Techredactiemanager
Profiel

Vorige week was te lezen dat de FIFA 23-releasedatum mogelijk bekend zou zijn, maar was enkel nog een gerucht. Het betreffende Twitterbericht was niet officieel bevestigd door EA Sports. Gisteren is daar verandering in gekomen en heeft de studio de voetbalgame officieel onthuld met releasedatum én een bijpassende trailer.

In de trailer is onder andere te zien dat de nieuwe game is voorzien van de HyperMotion 2-technologie die ervoor zorgt dat alles er nóg realistischer uit ziet en dat ook het gedrag van de spelers zo natuurgetrouw mogelijk overkomt. Denk hierbij aan het lopen met de bal van spelers, maar ook het meespelen en de kunstmatige intelligentie van de spelers die niet worden bestuurd door de gamer zelf. In tegenstelling met de voorgaande editie is dat nu ook de vrouwenteams gebruikmaken van deze HyperMotion 2-technologie. Uiteraard zijn er nog veel meer grafische onderdelen aangepakt, waardoor ook de stadions, grasmat en nog veel meer dingen er beter uitzien dan ooit tevoren. De HyperMotion-feature is overigens enkel beschikbaar op Xbox Series X|S, PlayStation 5, Google Stadia en pc. De vorige generatie consoles krijgen een eigen editie, maar deze is wat meer uitgekleed en zal bijvoorbeeld de bovengenoemde feature niet bevatten.

Verder is de game voor het eerst ook cross platform te spelen in verschillende online modi. Hiermee kan je dus met vrienden spelen die het spel op een ander platform bezitten. Het werkt overigens alleen binnen dezelfde consolegeneratie. Dus wel Xbox Series X|S en PlayStation 5, maar niet tussen Xbox Series X|S en PlayStation 4.

De eerdergenoemde geruchten bleken na de onthulling toch te kloppen. De FIFA 23-releasedatum is namelijk vastgesteld op 30 september. De voetbalgame zal daarbij verschijnen op de PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en pc. Ook voor de Nintendo Switch zal weer een editie worden uitgebracht, maar dit is een uitgeklede versie waarbij veel features ontbreken.