Doorgaan naar artikel
Thom van den Hork
Thom van den Hork
Hoofdredacteur / Lead Developer
Profiel

Conclusie

EPOS GTW 270 Hybride Gaming Earbuds zijn uitermate geschikt voor gaming, zeker na de laatste update waardoor de microfoon ook met de low latency USB-C-dongle is te gebruiken.

De laatste paar jaar heeft EPOS flink aan de weg getimmerd en de nodige producten op de markt gebracht. Wij bij NWTV zijn erg tevreden over de de gaming-headsets die ze maken en gebruiken de EPOS H6PRO + GSX 300 dan ook dagelijks. EPOS heeft vorig jaar ook de EPOS GTW 270 Hybride Gaming Earbuds uitgebracht, maar recent hebben ze een update gekregen die ze nog beter moeten maken. Wij zijn de laatste weken flink aan de slag gegaan met deze oordopjes en hieronder kun je lezen hoe ons dat is bevallen.

Alles aan de EPOS GTW 270 Hybride straalt luxe uit, de verpakking, de oplaadcase en zelfs de dopjes. De oplaadcase heeft een wat ongewone vorm en is een stuk breder dan dat deze hoog is en is eigenlijk een soort van rechthoek. De matgrijze afwerking, in combinatie met het gewicht dat ook iets hoger is dan normaal, geven je het gevoel van kwaliteit. Zoals alle oordopjes tegenwoordig ondersteunen ze bluetooth om verbinding te maken met verschillende soorten apparaten. Toch heeft de EPOS GTW 270 Hybride iets dat ze onderscheidt van de rest, namelijk een USB-C-dongle waarmee je direct een verbinding kunt opzetten. Je steekt bijvoorbeeld de dongle in je Switch, doet de oplaadcase open en binnen enkele seconden is er een verbinding opgezet. Je hoeft niet door het hele proces van pairen heen, dat niet altijd even gemakkelijk is. Daarnaast heeft het nog een ander groot voordeel, low latency. Dit houdt in dat er geen merkbare vertraging zit in de audio, iets waar je meestal wel last van hebt in het geval van bluetooth. Hierdoor zijn deze oordopjes dus uitermate geschikt om mee te gamen.

Wat natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk is, is de kwaliteit van het geluid. Dit is zoals bij eigenlijk alle producten van EPOS dik in orde. Ook hier kun je merken dat je te maken hebt met kwaliteit. De bass is niet heel indrukwekkend, maar dat is nooit een heel sterk punt van earbuds. Ook over de microfoon zijn wij erg tevreden, deze zorgt ervoor dat het stemgeluid helder en duidelijk is. Door de nieuwe update is de microfoon ook te gebruiken in combinatie met de dongle, iets dat eerst niet mogelijk was en alsnog via bluetooth moest. Hierdoor is de EPOS GTW 270 Hybride nu helemaal perfect om mee te gamen, ook met een paar vrienden.

Hoewel wij enorm te spreken zijn over deze oordopjes, hebben wij ook wel een minpuntje kunnen ontdekken. De oordopjes zijn namelijk niet allebei afzonderlijk te gebruiken. Stop je alleen de linker in je oor dan hoor je helemaal niks. EPOS heeft er namelijk voor gekozen om alleen de rechter afzonderlijk te kunnen gebruiken, aangezien hier een knopje zit voor de bediening. Dit is in onze ogen een gemiste kans, want er zijn situaties waarin je misschien wel de linker afzonderlijk wilt kunnen gebruiken. Dit maakt het bijvoorbeeld ook onmogelijk om samen naar iets te luisteren. Nu is dit natuurlijk niet heel erg, maar het is een wat vreemde restrictie.

Onderaan de streep zijn wij heel erg tevreden met de EPOS GTW 270 Hybride Gaming Earbuds. Het product straalt kwaliteit uit en weet dat ook waar te maken. De USB-C-dongle maakt het heel makkelijk om de oordopjes te verbinden met je telefoon of Switch, maar ook met je PlayStation, Xbox of pc. De kwaliteit van het geluid is wat we gewend zijn van EPOS en dat is gewoon dik in orde. De nieuwe update, waardoor je ook de microfoon met dongle kunt gebruiken, maakt het product echt af en helemaal geschikt voor gaming. Ons enige minpuntje is het niet afzonderlijk kunnen gebruiken van het linker dopje, maar als dat alles is, zit het wel goed.