Doorgaan naar artikel
Macaber detail in The Dark Pictures Anthology
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

Het is geen geheim dat wij fan zijn van Supermassive Games, we hebben nét The Quarry uit en over enkele maanden is het al weer tijd voor The Dark Pictures Anthology: The Devil In Me. 

In The Dark Pictures Anthology speel je als meerdere personages. Door ze keuzes te laten maken beslis je over relaties, situaties maar soms ook over leven en dood. Een verkeerde keuze kan een ruzie opleveren, een ontdekking of het einde betekenen van één van de personages. Alle games worden ingeluid door “The Curator” een mysterieuze verschijning die je keuzes becommentarieert, analyseert en soms zelfs tips geeft. Over deze “Curator” (gespeeld door fenomenaal karakteracteur Pip Torrens) wordt ook wel gespeculeerd dat hij de dood zelf is. Youtuber én fan van The Dark Pictures Anthology: “The Hidden Object Guru” ontdekte echter een macaber detail in The Dark Pictures dat deze theorie lijkt te bevestigen.

Spoilers voor de al uitgekomen delen van The Dark Pictures Anthology 

Hij ontdekte dat elke keer dat een personage kan sterven, de curator op de achtergrond te vinden is. Vanuit de schaduwen kijkt hij mee naar de afloop van je keuzes. Nu zou één keer toeval zijn maar doordat hij er elke keer staat, doet toch het vermoeden rijzen dat hij de dood zelf is.

In Man of Medan verschijnt hij regelmatig. In Little Hope is hij iets minder vaak te vinden alhoewel dat een speciale reden heeft (Die wij niet kunnen verklappen zonder het einde weg te geven). Tot slot is hij in House Of Ashes regelmatig te vinden. In de video’s hieronder kun je hem vinden.

Man of Medan

Little Hope

House of Ashes

Dat de curator een grotere rol speelt in de games dan eerder gedacht is iets waar wij al over speculeerden. Zo zal de laatste game uit de reeks “Oh Death” gaan heten. Echter zullen we nog even geduld moeten hebben tot het najaar. Dan verschijnt The Devil In Me. De vierde game in de reeks én de afsluiter van het eerste seizoen van The Dark Pictures Anthology. Rond die tijd vind je hier uiteraard ook onze review.