Doorgaan naar artikel
De toekomst van The Dark Pictures Anthology
Tim Horsting
Tim Horsting
Redacteur
Profiel

The Dark Pictures Anthology van ontwikkelaar Supermassive Games (Until Dawn, The Quarryis een populaire reeks horrorgames die al sinds 2019 elk jaar een titel uitbrengt. Nu we de vierde titel (The Devil In Me) over enkele maanden kunnen verwachten besloten wij te kijken naar de toekomst, geruchten en roddels rondom de komende delen van The Dark Pictures: Anthology.

Waarschuwing: Mogelijk spoilers voor komende delen van The Dark Pictures Anthology.

Zo zijn er in de muren in de openingsscéne van de eerste game Man of Medan maar liefst acht lege plekken voor schilderijen te zien. Fans speculeren dat dit de komende acht games waren in de reeks. Nu er al vier games bekend zijn wordt er druk gespeculeerd op forums over de inhoud van de komende titels. Doordat elke game gebaseerd is op een waargebeurd verhaal kan men aan de titels en logo’s al de waargebeurde evenementen ontrafelen en zo enkele hints verzamelen voor de komende games. Even als voorbeeld: Man of Medan was gebaseerd op het verhaal van het Nederlandse spookschip SS Ourang Medan dat in 1947 onder mysterieuze omstandigheden werd gevonden. Little Hope was gebaseerd op de Salem Witch Trials waarbij onschuldige mensen elkaar beshuldigden van hekserij. House of Ashes was gebaseerd op de Akkadische legende Nasam-Sin én de Irakoorlog. Tot slot is The Devil In Me die dit najaar uitkomt gebaseerd op het moordhotel van de Amerikaanse seriemoordenaar H.H Holmes.

Dan blijven er alsnog vijf lege schilderijen, en laten die nu nét overeen komen met vijf titels waar Supermassive Games een trademark (met bijbehorend logo) voor heeft aangevraagd. Hieronder vind je de titels voorzien van een stukje persoonlijke speculatie.

The Craven Man

Het logo voor The Craven Man schreeuwt “Wicker Man” deze houten afgodsbeelden werden in Schotland verbrand om een goede oogst te vragen. Deze werden al gebruikt ter inspiratie voor diverse films, een festival (Burning Man) en zelfs voor een achtbaan in het Engelse Alton Towers. Het woord “craven” betekend niet dapper of lafhartig. De “rieten man” werd gebruikt in paganistische rituelen. Dat er mensenoffers mee gebracht werden schijnt een verzinsel te zijn van Julius Ceasar. Tot slot lijkt de “A” in Craven wel een beetje op een raaf. De raad is ook een vaak terugkerende figuur in de games.

Directive 8020

Het gerucht gaat dat deze game zich afspeelt rondom de maanlanding. op sommige schilderijen is een kraai te zien met een enorme maan op de achtergrond, gespeculeerd wordt dat deze game draait rondom de (al dan niet in scene gezette) maanlanding. Dat er een maan te zien is in het logo speelt hier natuurlijk in mee. Als we kijken naar de connectie met een echte gebeurtenis dan komen we al snel uit op diverse complottheorieën. Zo zijn er sinds 1972 geen mensen meer op de maan geweest én weten we nagenoeg niets van de zogenoemde “Dark side of the moon”. Mocht de game volledig het konijnenhol induiken (zoals dat in complotjargon heet) zou er ook nog een link gemaakt kunnen worden met The Shining, Stanley Kubrick en Area 51. Tot slot is Directive 8020 een officieel NASA document. Echter is de inhoud hiervan geheim. Een “directive” is een handeling of aanwijzing die astronauten moeten uitvoeren als ze een specifieke situatie tegenkomen. Dat nummer 8020 geheim is doet al snel denken aan aliens.

Intercession

Volgens bronnen gaat Intercession over duivelsuitdrijvingen a la The Exorcist. Ook wordt er beweert dat de game zou gaan rondom “de Antichrist” Het gerucht gaat dat dit de zevende game in de reeks wordt. Helaas is er verder nog niet zo veel over bekend.

Winterfold

Winterfold is een locatie die wordt genoemd aan het einde van House of Ashes die ook in de echte wereld bestaat. Het is een bos in Engeland waar regelmatig paranormale gebeurtenissen worden waargenomen. Dit komt overeen met “Zain’s Map” een verzamelobject uit House of Ashes. Op deze kaart van Engeland en Ierland is een locatie ten westen van London omcirkeld. Op fora wordt druk gespeculeerd over dat de game inspiratie haalt uit zombies, de film The Thing en de gamereeks Silent Hill.

Switchback

Over Switchback is nagenoeg niets bekend. Wel wordt er druk gespeculeerd dat Switchback gaat over een verlaten pretpark, draait om monsters (vanwege de klauwsporen in het logo) én dat het de vijfde game in de reeks zou zijn en daarmee de eerste game van het tweede seizoen van The Dark Pictures Anthology

Tot slot staat er een mysterieus zesde trademark geregistreerd onder de naam “Oh Death” Opvallend is dat hier voor staat The Dark Pictures Presents in plaats van Anthology. Oh Death is ook het nummer wat elke game opent. In de openingscredits van elke game zie je ” The Curator” (gespeeld door karakteracteur Pip Torrens) Over hem is weinig bekend alhoewel er in de games sterk gehint wordt dat hij de dood zelf is. Als de laatste game inderdaad over de curator gaat is “Oh Death” inderdaad een logische titel. Ook is er in het logo van “Oh Death” een man met een bolhoed te zien, net als the curator draagt. Deze game zou als “finale” dienen van de gehele reeks en alle games verbinden.

The Devil is Me is de volgende én vierde game in The Dark Pictures Anthology en zal waarschijnlijk vanaf 21 oktober verkrijgbaar zijn voor PlayStation, Xbox en pc. Uiteraard vind je tegen die tijd hier ook onze recensie.