Doorgaan naar artikel
Jeffry van Geel
Jeffry van Geel
Algemeen manager
Profiel

De tijd vliegt voorbij, de vakantiedagen binnen op te raken en de release van nieuwe Apple producten staat weer voor de deur. We kunnen onze borst weer nat maken om de nieuwste snufjes en ontwikkelingen van Apple te ontdekken. Toch zijn er al een aantal dingen die nu al duidelijk zijn geworden.

Mogelijke nieuwe kleurenopties

Niet alleen wacht men op de dagelijkse dosis aan tech en gadgets. Want bij de release die ieder jaar weer plaatsvindt, zijn we ook benieuwd naar andere details: wat worden de kleuren van de nieuwe modellen?
Apple heeft het dit jaar goed verborgen weten te houden, maar zo nu en dan worden er toch wat dingen gelekt. Zo ook dit jaar weer. Op Weibo, een platform uit China, plaatste een niet-geverifieerd account een afbeelding met verschillende versies van de iPhone 14. Later werd dit bericht weer verwijderd, maar het lijkt er sterk op dat deze partij iets meer wist van de kleuren die beschikbaar kunnen worden.
Wat opviel is dat de kleur paars aan de modellen is toegevoegd. De bevestiging moet dus nog komen, maar het zou wel een toffe kleur zijn die aan het aanbod wordt toegevoegd.

De iPhone 14 Mini

De afgelopen jaren komen er bij de nieuwe releases verschillende modellen uit. Zo blijft het tegenwoordig niet meer bij enkel één model, maar krijgt een toestel of gadget vaak meerdere varianten. Denk bij de iPhone aan de Pro, Pro Max en natuurlijk ook de Mini. Toch lijkt het erop dat Apple niet helemaal tevreden is met een van deze jongens. Dit heeft puur te maken met de tegenvallende verkoopcijfers. We hebben het in dit geval over de iPhone Mini die zal ontbreken bij de nieuwe release. De Mini zal worden vervangen door de nieuwste iPhone 14 Max. Deze zal, net als de iPhone 14 Pro Max, een 6,7 inch scherm krijgen. De gewone iPhone 14, de iPhone 14 Pro en Pro Max zullen dit jaar ook opnieuw uitkomen.

Een nieuwe chip voor de iPhone 14

De nieuwe iPhone modellen zullen betere batterijen krijgen, maar ook krijgen ze een verbeterde A16-bionic chip. Dit zijn ontwikkelingen die het liefst ieder jaar worden doorgevoerd om te blijven innoveren. Goed dus dat ook dit jaar ze dit weten te blijven ontwikkelen. Toch geldt dit niet voor alle modellen. Marktanalyst Ming-Chi Kuo laat via zijn twitter account weten dat alléén de iPhone 14 Pro en Pro Max voorzien zullen zijn van de nieuwste A16-bionic chip. De andere modellen, de iPhone 14 en de iPhone 14 Max, zullen de A15-bionic chip krijgen. Dit zit ook in de iPhone 13 en de nieuwste iPhone SE.