Doorgaan naar artikel
GC22: Evil West
Joost Klein Middelink
Joost Klein Middelink
Gameredacteur / Bordspellenredactiemanager / Eventmanager
Profiel

Conclusie

De Evil West-demo was erg vermakelijk om doorheen te komen. Ondanks soms een wat afwezige sfeer van het Wilde Westen in de korte demo, speelde de game lekker weg met actievolle gameplay.

Naast een hoop interessante games die we mochten zien, hebben we ook een paar games mogen uitproberen. Zo konden we ook Evil West achter de schermen doen, een game die draait om vampieren in het wilde wersten. Wij mochten een half uur de demo spelen waarin we goed kennis konden maken met het concept van het spel.

Evil West

In het Wilde Westen van Evil West zijn ook vampieren die de wereld in duisternis willen hullen en het is aan ons om dat te voorkomen. In de demo namen we een vampier mee om naar een ander gedeelte te brengen. Onderweg kwamen we in een dorpje waar verschillende vampieren te vinden zijn die we moeten uitschakelen. We hebben een geweer en een enorme vuist om aan te vallen. Het spel biedt opties aan om combo’s te maken door af te wisselen tussen de twee.

De combinatie van het grimmige Wilde Westen met de duistere kant van vampieren biedt een donker sfeertje wat elkaar complementeert. De studio wilde vampieren niet zo zeer associeren met vleermuizen, maar vooral met andere bloedzuigers zoals teken. Het inbeuken op vlezige wezens voelt bevredigend om ze daarna af te maken met een uitbundige klap.

Evil West

Verder in de demo kwamen we in een ondergronds systeem van grotten waarbij we dichterbij een tempel moesten komen. Ook daar waren de nodige enge wezens die kapot moesten, zoals vliegende wezens, enorme trollen en meer. De gameplay voelde erg tof, maar vooral in de grottenstelsels werd het sfeertje van het Wilde Westen volledig weggemoffeld wat ons betreft.

Ondanks dat de sfeer van de setting soms wat afwezig leek te zijn, speelde de game lekker weg doordat je bijna constant vijanden in elkaar beukt of afschiet. Wij hadden slechts beschikking over een geweer, maar volgens de studio krijg je later ook nog meer wapens in je bezit. Ook is er een upgradesysteem waarmee je meer vaardigheden en uitrusting krijgt die ervoor zorgt dat je vijanden nog bruter kan kapot maken. Wij kijken dan ook uit naar Evil West wanneer deze 22 november verschijnt voor PlayStation 4/5, Xbox One/Series X|S en pc.